Nyheter

Hur mycket får man störa på sommarlovet?

Nyheter Under sommarlovet är det många barn som är ute sent och stojar. Något som ibland kan leda till irritation hos grannar. Chefsjuristen P-G Nyström på Hyresgästföreningen i Jönköping har svaren på frågorna. 

Arkivfoto från en lekplats

– Lekande barn räknas sällan som en störning rent rättsligt. Det ses som sådant man får räkna med när man bor i ett flerfamiljshus. Undantaget kan vara om det handlar om mer extrema störningar, alla ska så klart visa hänsyn till sina grannar. Ett tips är att prata med barnens föräldrar och komma överens om vilka tider som gäller, säger P-G Nyström, chefsjurist på Hyresgästföreningen.

– Du får inte ställa upp en studsmatta eller en pool på fastighetsägarens mark utan tillstånd. Har du en egen uteplats som du själv sköter om kan du däremot sätta upp en pool eller studsmatta där. I hyran ingår i och för sig även rätten att utnyttja gemensamma lekplatser, gräsmattor med mera men där får man alltså inte sätta upp studsmattor, pooler och liknande utan fastighetsägarens tillstånd, säger P-G Nyström.

Om till exempel ett fönster går sönder när man spelar fotboll är det oftast fotbollsspelaren som får ersätta hyresvärden för kostnaden för reparationen. Detsamma gäller förstås för andra typer av lekar eller sportuttövande.

Taggar

3 reaktioner på Hur mycket får man störa på sommarlovet?

Herregud barn ska få vara barn dom har sommarlov respektera deras sommarlov . Dom har höga krav från vuxenvärlden ändå lämna barnen ifred oavsett ålder. Jag blir förbannad på den vuxna vridna synen. Men det är ok att supa sig full som vuxen och störa ordningen bara för att man är vuxen. Sluta med tugget.

Haha… jösses att det ens behöver tas upp, vad gnälliga folket blivit. Låt barn vara barn…set är väl härligt med liv och rörelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *