Nyheter

Huset rivs istället för nedmonteras eller flyttas

Nyheter I juni förra året beslutade kommunstyrelsen att köpa ut familjen på Torsbo i Vaggeryd. Så snart rivningslovet anlänt verkställs det.

Det var för några år sedan när familjen sökte bygglov för tillbyggnad samt ändrad infart till tomten som det hela uppdagades att detaljplanen inte var riktigt ändamålsenlig för att lämna ett positivt besked.

I juni förra året berättade Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande att: ”Alla är överens. Familjen hade inte vetskap om detta när de köpte huset. Vi går in och köper fastigheten för tre miljoner kronor. Det står att det ska rivas i handlingarna men vi politiker säger att det ska nedmonteras eller flyttas”.

LÄS MER:  Kommunen köper ut familjen på Torsbo

Nedmonteras och flyttas blev det inte. Fastigheten är just nu inhägnad och förberedd för rivning. Magnus Ljunggren, chef för tekniska förvaltningen berättar:
– Huset kommer rivas och marken kommer återställas till naturmark/park.

Hur ser läget ut nu?
– Vi är i den fas där kontrollplan inlämnad för beviljat rivningslov. Avvaktar startbesked för rivning av bygg- och miljö. El, vatten och avlopp bortkopplat. Veab ska koppla bort fjärrvärmen innan rivning. Entreprenör är beredda att gå igång med rivningen när kontrollplan och fjärrvärme är klart. Tyvärr har det förekommit skadegörelse på byggnaden.

Väntar på rivningslov av miljö- och byggnämnden

Taggar

Dela


3 reaktioner på Huset rivs istället för nedmonteras eller flyttas

Ja detta beslut är helt ekonomiskt slöseri med skattemedel. Varför beslutade man inte om att göra en detaljplan då de hade gått igenom på länsnivå i och med att det är gamla Vaggeryd municipalsamhälle som stått för grundproblemet.

Enligt min mening blir denna tomt nu kommunens dyraste park eller grönområde. Ja kvadratmeterpriset slår till och med parkområden i storstäder som Göteborg och Stockholm

Hur flyttar man ett hus med källare?
Tokigt att riva ett så fint hus som är i toppskick. Fast något ska väl skattepengarna slösas på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *