Nyheter

I väntan på elstöd – kommunen kan vid behov försöka stötta

Nyheter Höga elpriser har gjort att flertalet kommuner i landet hjälpt invånare med att skjuta upp diverse avgiftsbetalningar till kommunen. Vaggeryds kommun kommer att ha samma syn och service som övriga länet

Vi ställde frågan gällande eventuell ekonomisk hjälp, eller anstånd, till kommunalråden Gert Jonsson (M) och Kenth Williamsson (M). Har kommunen diskuterat någon form av hjälp till invånarna?

Tillsammans med ekonomichef, it-chef och kommundirektör svarar politikerna i majoritetstyret: 

När det gäller fakturor och betalning så är utgångspunkten att varje kund ska betala sin avgift för den tjänst som kommunen tillhandahåller, men vid behov försöker vi alltid hitta lösningar, exempelvis anstånd eller avbetalningsplaner. Vi har hittills inte märkt någon ökning av ärenden ännu. Det som är viktigt är att ha en bra dialog med kunden i dessa situationer. Vi är generösa när det gäller att hitta lösningar för kunden, berättar Gert och Kenth. 

Vi följer också fortsatt utvecklingen noga och vi stämmer också av med övriga läns kommuner så att våra medborgare kan förvänta sig att vi har samma syn och service som övriga länet, avrundar Gert Jonsson (M) och Kenth Williamsson (S). 

Fotnot: Under några dygn har vi ställt frågan till våra läsare där 507 personer svarat och det är 10 procent, 49 personer, som inte klarar av att betala sin elräkning från december månad och 34 procent, 171 personer, får dra ned på annat för att kunna betala räkningen…

Vid behov kan lösningar försöka göras, säger politikerna

Taggar

Dela


2 reaktioner på I väntan på elstöd – kommunen kan vid behov försöka stötta

Vi bad att få dela upp elräkningen på tre gånger men icke 👎 vi har inte haft någon värme i huset för att slippa dyr el.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *