Nyheter

Ibrahim är chefens förlängda arm

Nyheter Mycket har hänt på 10 år. Idag är Samhall ett av Sveriges största serviceföretag och finns på 600 orter i landet. Två av orterna är Värnamo och Skillingaryd. Del 2 av 4

I Jönköpings län, distrikt Jönköping, finns det cirka 1000 anställda och företaget har kontor på åtta olika orter. Medarbetarna i distriktet, arbetar totalt ute hos cirka 300 olika kunder och det är kundernas behov som matchas mot medarbetarnas kompetens.

Vi besöker produktionsenheten i Skillingaryd och träffar områdescheferna Karin Nyberg och Jesper Henningsson, Ibrahim Kaled som är driftledare i Skillingaryd och givetvis alla glada medarbetare. Mycket har hänt på tio år och förutom att kundernas behov och efterfrågan styr behoven av Samhalls medarbetare, så ska sex procent av medarbetarna årligen matchas ut mot arbeten på den reguljära arbetsmarknaden och därmed lämna sin anställning inom Samhall, som är ett av företagets viktigaste mål. Hitintills i år är det 47 medarbetare som har rekryterats till andra företag inom Samhall från distrikt Jönköping. Totalt är i Sverige är det cirka 800 medarbetare som fått arbete utanför Samhall.

Driftledaren Ibrahim Kalid har jobbat på Samhall i tre år. Han är den som har koll och hand om personalen som arbetar hos någon av Samhalls kunder.

– På morgonen åker jag till kontoret och träffar Karin. Vi kollar av tillsammans om det är någon som är sjuk, ledig eller annat som ska lösas. Sedan ser vi till att arbetsuppgifterna blir utförda under dagen. Det är 30 personer som jobbar utanför produktionsenheten, som till exempel städar på skolor eller affärer, säger Ibrahim.

– Trivs bra här. Jobbat i Värnamo tidigare innan jag kom hit till Skillingaryd. Man kan säga att jag är chefens förlängda arm ute i verksamheten, både när det gäller personal, material och kvalitetskontroller, avslutar Ibrahim innan han sticker iväg på sin morgonrunda.

Ibrahim är driftledare på Samhall i Skillingaryd

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *