Nyheter

ICA rustar för kommande pakethantering

Nyheter December kommer att vara en månad med osedvanliga mängder paket att hantera.

arkivbild

Nu har det varit black week och black friday (engelska med betydelse svart vecka och svart fredag) . Det kommer med all säkerhet att bli en rejäl ökning på pakethanteringen när fler och fler handlar på nätet. På detta följer en julhelg där mycket pekar på att näthandeln kommer att öka sin andel av julshoppandet. På ICA i Vaggeryd är man medveten om vad som är på väg och vad det kommer att kräva gällande pakethanteringen.

– Vi planerar inför en mindre anstormning, säger Joakim Sörås som driver ICA-butiken i Vaggeryd.
Han menar att de kommer att nyttja de möjligheter de har för att underlätta för personal och kunder. När det gäller pakethanteringen är den fysiskt som den är. Han säger att de inte kan flytta till annan lokal över en natt och de kan inte göra en ny öppning i väggen. Därför får de vidta andra åtgärder för att personal och kunder ska känna sig trygga.

De åtgärder som planeras är:

  • Ökade öppettider för posthanteringen
  • Se till att det finns goda markeringar för att hålla avstånd
  • Information på sociala medier om vilka tidpunkter som är mest lämpliga för besök i butiken oavsett vilket ärende man har
  • i möjlig mån upplysa de köande om vikten av att följa de råd och regler som finns

– Vår ambition är att göra paketutlämningen så smidig och säker som möjligt, menar Joakim.
De kommer att öka utrymmet för pakethanteringen och uppmanar kunderna att även se till det egna ansvaret för att skydda sig själva och sin omgivning. Han avslutar med att peka på det allra viktigaste för att få bukt på smittspridningen – håll avstånd, tvätta händerna och sprita gärna händerna vid besök i butiken.

Redaktionen noterar: Vi har stängt av möjligheten att kommentera på grund av missbruk av vissa, vilket tyvärr också går ut över de som kommenterat på ett bra sätt.

Taggar

Dela