Nyheter

Ida och Johan underhöll seniorerna

Nyheter SPF Seniorerna i Vaggeryd har nu startat upp höstens verksamhet med sång och underhållning i Byarum

Förväntansfull publik  [1/6]

Anne Johansson  [2/6]

Anne överräcker en blomma till SPF;s första kvinnliga ordförande allt i Sophie Sagerstecken  [3/6]

Ida Björkhamn och Johan Gunnarsson underhöll  [4/6]

Jörgen Bergström  [5/6]

Lennart Andersson  [6/6]

Sång- och musikunderhållning med Ida Björkhamn och Johan Gunnarsson samt Anne Johansson som berättade om Sophie Sager från Krängsberg var huvudpunkterna på programmet. Det var ett 60- tal seniorer som precis fick plats i hembygdsgårdens samlingssal. Ordförande för SPF Seniorerna Britt Marie Oldin presenterade dagens program och kommenterade höstens intåg i den vackra naturen. Thore Ohlsson var konferencier och presenterade ungdomarna som stod för musikunderhållningen. Notabelt är att Ida Björkhamn är boende på Krängsberg, samma by som Sophie Sager växte upp i. Anne berättade även en liten anekdot om ”Meken”.

Ida Björkhamn med sång och ackompanjerad av Johan Gunnarsson på gitarr underhåll med främst vackra svenska visor och melodier, som var mycket uppskattat. Anne Johansson berättade om levnadsödet för Sophie Sager från Krängsberg, som föddes 1825. Sophie Sager flyttade sedermera till Stockholm, och var den första kvinnan i Sverige som fick en man dömd för sexuella övergrepp. Sophie Sager flyttade sedan till USA och blev där mycket uppmärksammad kvinnosaksaktivist.

Jörgen Bergström informerade om den kommande Visingsöresan och Lennart Andersson kommenterade studiecirkeln ”Lär känna din hembygd” vilken startar i slutet på augusti med besök vid nya vattenverket i Vaggeryd. Efter det traditionella kaffet med ostkaka informerade Britt Marie Oldin om kommande verksamhet, som närmast i september består av juridisk information. Familjens jurist kommer och talar om familjerätt, särskilt om framtidsfullmakt och testamente.

Text och foto; SPF seniorerna Vaggeryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *