Nyheter

Idag är det Olles dag

Nyheter ...bland annat. Busschaufförens dag idag och vi har träffat Olle som kör skol- och linjebuss.

Olle Hansson lämnar barn vid Åkers skola under fredagsmorgonen

Olle Hansson från Stoarp, en halvmil öster om Hok, körde skolbarnen till Åker under fredagsmorgonen. Buss har han kört sedan tre år tillbaka och jobbar på Karlssonbuss i Vaggeryd. Vi uppmärksammar idag Olle på ”Busschaufförens dag”.

– Jag tog busskort för 12 år sedan då jag blev uttråkad på sopkörning i grannkommunen, börjar Olle Hansson berätta.

Han kör linjebuss mer än hälften av sin arbetstid, 30% skolbusskörning och resten är beställningsresor.

– Jag köra linjebuss mellan Jönköping och Värnamo. Idag är det fler som väljer att åka buss. Tyvärr fungerar tågen lite dåligt ibland och då blir vi drabbade och får inte plats med våra ordinarie resenärer. Roligt arbete, men lär känna många pendlare. På en linjebuss finns en GPS installerad med en dataskärm. Visar den rött får jag inte lämna hållplatsen, då kör jag före tidtabellen, menar Olle.

När det gäller skolbuss kör Olle i hela kommunen. Föregående vecka kördes skolbussen i tre dagar och skolbarnen samlades upp och lämnades av vid både Åker och Klevshults skola.

– Det är ett roligt arbete och jag tror att barnen trivs med mig också. De flesta barnen kommer i tid till hållplatsen. Det är lugnt på bussen när jag kör de större barnen till Fenix på den tidiga morgonrundan. När de yngre barnen är med på andra, lite senare rundan på morgonen, är det full aktivitet och det diskuteras mycket, berättar Olle.

Mindre fördel med busschaufförsjobbet är att man är ledig mitt på dagen tycker Olle. Körning på morgonen och eftermiddagen. Mellan passen blir det oftast vila och fika på arbetsplatsen i Vaggeryd. Körning får göras max 4,5 timma och därefter ska det vara vilotid på 45 minuter och det gäller alla yrkeschaufförer.

– Beställningsresor är det roligaste och man har mycket gladare resenärer än vid vanlig linjebusstrafik. Jag brukar köra A-laget SIS till deras matcher, dock har de inte vunnit någon match än där jag har varit chaufför, säger Olle och undrar om det matchen är beroende av vem som kör?

Idag uppmärksammas Busschaufförens dag i garaget och fikarummet i Vaggeryd, där det kommer att bjudas på tårta.

– Det bästa med mitt jobb är att jag får köra. Större fordon desto roligare, avslutar Olle.

Taggar

Dela


1 reaktion på Idag är det Olles dag

Olle ! Du är inte bara bra på att köra skolbarn, vecka 21, 22, och 23 kör Du också barn och ledare från Ukraina som är på läger i Långserum. Där är Du också ledare och med i styrelsen, Tjernobylbarnen i Vaggeryds kommun. Där lägger Du mycke tid tillsammans med kompisen Magnus (i simhallen). Snart drar vi igång igen, de ska bli roligt.👍🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *