Nyheter

Idag höjs bidraget för familjerna

Nyheter Det höjda barn- och studiebidraget träder idag i kraft för över 10 000 hushåll i GGVV-området.

Arkivfoto; Thomas Strand (S)

– För många familjer är det här ett välbehövligt bidrag. Det är helt enkelt pengar som kan möjliggöra en tryggare och roligare uppväxt för många barn, säger Thomas Strand riksdagsledamot från Jönköpings län i ett pressmeddelande till tidningen. 

För första gången sedan 2006 höjs både barn- och studiebidraget med 200 kronor till 1250 kronor per månad och barn. I kommunerna i GGVV-området får 3700 hushåll i Gislaveds kommun, 1200 hushåll i Gnosjö kommun, 4100 hushåll i Värnamo kommun och 1700 hushåll i Vaggeryds kommun höjt barn- eller studiebidrag. I hela länet handlar det om cirka 43 000 hushåll.

– Att jämna ut skillnaderna är en av Socialdemokraternas principer för ett bättre samhälle för alla. Detta är en välbehövlig höjning för att kunna möta de utgifter som barnfamiljer har. Sveriges ekonomi är stark och det ska komma allt till del, säger Thomas Strand, riksdagsledamot från Jönköpings län.

Höjningen på 200 kronor gäller från 1 mars 2018 och gäller också förlängt barnbidrag. På samma sätt höjs studiebidraget för första gången på tio år. Även denna höjning ligger på 200 kronor i månaden.

Den nya bidragsnivån tillämpas även på studiebidrag från den 1 mars 2018. På så sätt kommer de studerande att få en retroaktiv utbetalning i juli 2018 motsvarande höjningen. Studiebidraget betalas ut till ungdomar som fyllt 16 år och maximalt fram till och med vårterminen det år de fyller 20 år.

Taggar

Dela


1 reaktion på Idag höjs bidraget för familjerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *