Nyheter

Idag knöts kommunala banden

Nyheter Vid Centralplan i Skillingaryd var det fest under förmiddagen. Det nybildade kommunalförbundet SÅM invigde sig själva och sin nya lokal vid torget. Här klipptes inga band utan det knöts band.

Till höger Therese Vassnes som är kommunikatör för SÅM och hälsade alla välkomna till invigningen  [1/21]

Ett band för varje kommun...  [2/21]

...skulle fördelas. Maria, ordförande i förbundet, ser till att allt blir rätt inför invigningen  [3/21]

Tommy, Viktor och Andreas diskuterar under minglet vad som varit i lokalerna tidigare. Idag är trion glad att det är ett kommunalförbund i lokalerna  [4/21]

Mingel  [5/21]

Nya avfallstunnorna stod vid entrén  [6/21]

Mingel  [7/21]

Bildinformation fanns  [8/21]

Tipspromenad bjöds det på  [9/21]

Mingel  [10/21]

Carina Johansson, Kenth Williamsson, Kristine Hästmark och Ulla Gradeen var bandhållarna idag. Marie Johansson knyter ihop kommunala banden med SÅM bandet  [11/21]

En glad ordförande  [12/21]

Knyter ihop banden  [13/21]

Carina Johansson pratar med Therese Vassnes och Jouline Bratt. Jouline började jobba på SÅM igår.  [14/21]

Mingel  [15/21]

Många kom och ville se de nya lokalerna  [16/21]

Mingel  [17/21]

Direktören för SÅM, Lars-Erik Andersson, diskuterar med damerna  [18/21]

I köket var det uppdukat  [19/21]

Jonathan Rosenkvist och Stina Manner är två som idag jobbar på kommunförbundet  [20/21]

Invigning av SÅM vid torget i Skillingaryd  [21/21]

Marie Johansson, ordförande för kommunalförbundet, knöt idag ihop banden till det nya kommunalförbundet. Hit kom kommunens representanter, boende i hyreshuset och nyfikna invånare för att kika in i de nya fräscha lokalerna.

– Mycket bra lokal och lättillgänglig för alla. Här kommer det att bli en samlingsplats för våra renhållningsfrågor och här finns personal som är tillgänglig för att svara på frågor. Att ha ett kommunalförbund gör att vi får tryck i sakfrågorna som handlar om vår miljö, säger ordförande Marie Johansson.

Marie som tillsammans med kommunens representanter, Carina Johansson från Gislaveds kommun, Ulla Gradeen Värnamo, Kristine Hästmark Gnosjö och Kenth Williamsson Vaggeryds kommun idag knöt ihop banden i de nya lokalerna vid torget i Skillingaryd.

– Nu kan vi sortera hemma och det här har vi väntat på länge, säger Carina Johansson (C) Gislaveds kommun.

– Vi jobbar långsiktigt. Nu ökar vi servicen mot våra invånare. När vi ser själva modellen så sneglade vi på Jönköpings kommun hur de gjort och det här är en förenkling för alla våra hushåll, menar Ulla Gradeen (S) från Värnamo kommun.

– Vi har fräschat upp ytorna, målat och lagt nytt golv, säger Viktor Larsson på Larssons byggservice i Skillingaryd.

– Roligt att vi får ett kommunalförbund, det har varit en del olika verksamheter i lokalen, menar Tommy Nilsson som är ordförande i hyresgästföreningen och nämner Försäkringskassan och Metria som exempel.

Bland minglet träffar vi även Andreas Thunander. Han bor ovanför nya kommunalförbundet och tycker det är kul att han fått nya grannar.

– Jag gick faktiskt industriprogrammet i de här lokalerna. Det var när Fenix gymnasium i Vaggeryd inte var klart. Då hade vi lektionssal här och det borde varit 1996, minns Andreas.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *