Nyheter

I dag lämnade Lars-Jonny Kinnarps

Nyheter I augusti 1976 blev Lars-Jonny Svensson anställd av Karl-Erik Granstrand. I dag avtackades han med tårta och blommor från hundratvå arbetskamrater

Lars-Jonny avtackades på Kinnarps  [1/10]

  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

Kortet var fyllt med namn  [5/10]

Tårta såklart  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

Christer Engström, Lars-Jonny Svensson och Ruza Katinic  [9/10]

  [10/10]

”Ska man gratulera eller beklaga?” undrade brorsonen när Lars-Jonny bestämt sig för att sluta på Kinnarps efter 44 år.

Den 8 augusti 1976 klev Lars-Jonny in på ”snicken” på Kinnarps.

– Jag blev anställd av Karl-Erik Granstrand och vid den tiden var vi nog ett 50-tal arbetare. Jag har varit mestadels på snicken och gruppledare där men de sista 5 – 6 åren har jag jobbat på godsmottagningen. Då fick man tilldelade arbetsuppgifter, i dag är det upp till arbetaren att ta egna initiativ, berättar Lars-Jonny som första eftermiddagen som pensionär tagit plats i soffan när vi ringer upp.

– Det stora var när vi byggde nytt och flyttade 1988. Vi hade väldigt trånga och slitna lokaler och komma ner till stora, ljusa och fina lokaler var fantastiskt. Det blev en riktig boom på 90-talet då vi anställde väldigt många. Vi var säkert över 250 stycken. I dag är det strax över 200.

Hur blev din dag i dag?
– Jag skulle komma ner vid 10-tiden. Jag fick blommor och ett glaskonstverk som mina arbetskamrater hade samlat in tillsammans. Jag hade med mig tårta och det kom hundra stycken. Att det var så många som var så glada att bli av med mig trodde jag inte, skrattar Lars-Jonny och får det till 102 namn på kortet som lämnades över.

Vad ska du göra nu?
– Jag är egentligen anställd till sista januari men är arbetsbefriade då varsel har lagts. Vi var några som var nära åldern och de frågade om vi kunde tänka oss att gå tidigare, vilket vi nappade på. Vad jag ska göra? Ja.. jag har ju stugan i Mölnarp och är jag i behov av att göra något får jag åka ut till dotterns gård i Gisslaköp, fiska ska jag nog göra en del också. En del säger att man kommer att sakna sina kontakter, men då får jag väl skaffa nya helt enkelt…., avrundar Lars-Johnny som i dag har lämnat Kinnarps efter 44 trogna år.

Foto; Stina Svensson

Taggar

Dela


5 reaktioner på I dag lämnade Lars-Jonny Kinnarps

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *