Nyheter

Beskedet: Då öppnar riksväg 30 för trafik igen

Nyheter I fem veckor har broarbetet genomförts norr om Svenarum. Idag öppnas den för trafik igen. – Det har gått riktigt bra, säger Jörgen Gustafsson.

Avspärrningarna och omledning hävs idag

När vi besöker bron över Härån så görs det sista handtaget med räcken. Ramudden, som ser till att arbetarna får skydd i samband med vägarbete, Jörgen Gustavsson, berättar mer: 

– Trafikverket har bytt kantbalkar och tätskiktsbyte. Vi har varit tvungna att stänga av riksvägen i samband med broararbetet då arbetsmiljön kräver det. Hade vägen och bron varit en halvmeter bredare hade vi inte behövt det men som det ser ut här så var avstängning det enda möjliga. Det ska vara 3,50 i bredd av arbetsmiljöskäl, berättar Jörgen Gustavsson som snart får ta bort avspärrningarna norr om Svenarum. 

– Egentligen planerades avstängningen och omledningen vara igång till på måndag, men vi blir klara idag. Så vid lunchtid släpps trafiken på här igen, menar Jörgen Gustavsson.

Sista kollen med räcket görs innan Jörgen från Ramudden (längst bort i bild) kan ta bort avspärrningarna efter broarbetet

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *