Nyheter

I dag öppnas Storgatan för trafik

Nyheter I nästan hälften av årets veckor har det varit avstängt och trafiken har varit omledd till omkringliggande gator och bussarna har fått tillfälliga hållplatser. Men i dag öppnar äntligen cirkulationsplatsen i centrala Skillingaryd. ”Tack för tålamodet”

Så här har det sett ut i många veckor. Men från i eftermiddag någongång ska Storgatan öppna för trafik igen  [1/5]

Efterlängtad skylt på östra delen av Sturegatan  [2/5]

Jerry Karlsson (L) är nöjd  [3/5]

"Tack för tålamodet" ropar Jerry från den nybyggda cirkulationsplatsen som öppnar idag  [4/5]

Magnus Dauhn sköter kranbilen och ser till att nya stolpar har satts upp, men tyvärr dröjer armaturerna en liten stund till...  [5/5]

Vi träffar tekniska nämndens ordförande Jerry Karlsson (L) vid det som anses ”Skillingaryds viktigaste korsning”. I eftermiddag öppnas trafiken upp och Jerry konstaterar att de vita linjerna hann med att målas mellan regnskurarna under gårdagseftermiddagen.

– Jag är nöjd och det ser bra. Vi behövde inte lösa in någon mark hos intilliggande fastigheter. Den här nya cirkulationsplatsen har nya säkrare passager för gående där det finns plats för en bil innan väjningsplikten och bil nummer två får ”vänta” in utan att ha passerat passagen. Innan ombyggnationen då man kom körande från västra delen av Sturegatan och skulle svänga höger i korsningen, söderut, kunde två bilar få plats för att gatan var så bred. Men nu har en passage gjorts där och det blir mer trafiksäkrare, menar Jerry Karlsson (L).

– Tack till alla kommuninvånare för tålamodet! Det var en nödvändig åtgärd och de allra flesta har varit positiva under resans gång. Tekniska har gjort ett väldigt bra arbete. I dag släpper vi på trafiken igen, avrundar Jerry Karlsson (L) och kikar ut över den fina cirkulationsplatsen.

Fortsatt förändring utmed Storgatan ska göras när pengar är avsatta för det och tidigare tanke med cirkulationsplats Artillerigatan – Storgatan kan bli verklighet framöver, men då i mindre skala.

Taggar

Dela


Läs mer

Storgatan ska få ansiktslyft – men först ledningsarbete

12 reaktioner på I dag öppnas Storgatan för trafik

Såg bussen i rondellen tidigare i dag.Körde i princip över hela mittendelen… Trångt var ordet.
Men blir lugnt och fint i trafiken här nu

Håller med iem! Finns inte en chans i världen att en dubbeldäckare kan ta en vänstersväng norrut utan att gena alldeles för trångt för det…
Men för övrigt väldigt fint och kommer att flyta på bra där om alla lär sig att visa vart de ska.

Ser ju ut som att det inte är tänkt för några blomster är helt stenlagt
Det kostar att sköta så…….

Armaturerna kan inte sättas upp för att kommunen inte har några pengar kvar till sådana ”småsaker”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *