Nyheter

I dag utses vinsterna till historiska tipsrundan

Nyheter Den historiska tipsrundan som Östbo Historiska sällskap har arrangerat sedan i maj har varit väldigt populär. I eftermiddag vid arrangerande sällskaps styrelsemöte ska vinsterna bestämmas

Arkivfoto. Den 10 maj tog Ola och Linnéa premiärturen

I början på maj månad startade en liten annorlunda tipsrunda som blev mycket populär. I olika etapper har alla fått se och lära sig nya saker, som är gamla, om vår hembygd.

– Det har varit överväldigande populärt. Frågorna har gjort att man varit tvungen att läsa skyltarna ordentligt, så vi har spridit vår hembygdskunskap på detta sätt. Ola har satt ihop vuxenfrågorna och Jenny barnfrågor, säger Linnéa Hugosson som samlat in de svar som inkommit på papper.

Via digital inlämning, som pågick när vi träffade föreningen i tisdag, var det 115 tipslappar som lämnats in och via pappersvägen, till Linnéa, har det inkommit hela 433 svarslappar. Tävlingen kan man deltaga i fram till augusti månad ut.

– Vid varje deltävling lottar vi ut priser och de rätta svaren samt vinnarna publiceras senare, berättar Jenny Larsen som är sällskapets ordförande.

I tisdags såg sällskapet att de som lämnat in via pappersvägen var 126 tipslappar under runda nummer ett, 86 under runda nummer två, runda nummer tre gav 74, femte 49 stycken och avslutningen under hantverksdagarna var det 28 inlämnade.

Från vänster; Ordförande Jenny Larsen, Ola Hugosson och Linnéa Hugosson tillsammans med övriga styrelsen kommer i dag att lotta ut vinsterna

Taggar

Dela


1 reaktion på I dag utses vinsterna till historiska tipsrundan

Än finns chans att delta och lämna in svar på sommarens olika rundor. Frågorna sitter ute hela augusti, och därefter blir det dragning på alla samtidigt. /Linnéa Hugosson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *