Nyheter

Kommunala idrottsplatserna på tapeten

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden hade att besluta om idrottsplatserna ur ekonomi- och investeringssynpunkt

Arkivbild

Vaggeryds idrottsplats redovisar ett ekonomiskt underskott för 2019 med ett nettounderskott på 168 000 kronor. Kultur och fritidsnämnden diskuterade två möjliga lösningar och det var att antingen avskriva underskottet och hantera det i nämndens totala budgetram. Alternativ två var att dra pengarna från anslaget för 2020. Nämnden beslutade att man ska avskriva underskottet för att gå in i det nya verksamhetsåret utan eftersläpande skulder för Vaggeryds idrottsplats.

I somras anslog kulltur- och fritidsnämnden 250 000 kronor för renovering av duschutrymmen på Movalla i Skilllingaryd. Något senare beslutades att anslå ytterligare 60 000 kronor då det hade upptäckts ytterligare fuktskador. När nämnden sammanträdde i veckan diskuterades de problem med ventilationen som uppstått.

Fastighetsenhetens önskan är att snarast möjligt kunna utföra arbetet så att det renoverade duschutrymmet inte står utan ventilation. Byte av de gamla aggregaten mot nya uppskattas till en kostnad av cirka 130 000 kronor. Kultur- och fritidsnämnden beslutade att föreslå kommunstyrelsens arbetsutskott att godkänna investeringen.

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *