Nyheter

Igelkott räddades – brandmannens ovanliga uppdrag

Nyheter Under förmiddagen har räddningstjänsten i Vaggeryd haft ett ovanligt uppdrag. Att rädda en igelkott som fastnat i fasaden hos tandvården på Storgatan… 

Foto: Lutfi Ujam

I dag upptäckte en dotter till en av tandvårdspatienterna att en igelkott satt fast i fasaden. Räddningstjänsten tillkallades och fasaden öppnades upp. 

Det var brandmannen Anders Sandahl som fick rycka ut.

– Ovanligt uppdrag minst sagt. Tandvården ringde runt och sökte hjälp, till slut hamnade de hos oss. Jag tog med mig lite verktyg, tjocka handskar och åkte till Storgatan. Fick skruva bort en bräda och sedan försökte jag lirka ut igelkotten med handskarna. Jag fick loss den och lade igelkotten, som var väldigt medtagen, vid häcken intill huset. Vi ställde dit en vattenskål. Igelkotten hade nog krupit längs väggen och utrymmet blev smalare, smalare och han fastnade. Utryckningarna är både högt och lågt, avrundar Anders efter dagens hjälteinsats. 

 

– Efter en halvtimme hade igelkotten kvicknat till och vandrat i väg, hälsar Lutfi Ujam från Vaggeryds tandvård till Skillingaryd.nu som även filmade Storgatans stora räddningsuppdrag under förmiddagen. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Igelkott räddades – brandmannens ovanliga uppdrag

Förr var det många igelkottar komma till trädgården även man fick se de på vägkanten. De var fina och söta men det var en del idioter skadade de. Fina gjort av Er👏

Med människor som Anders finns det hopp.
Allt i världen är inte bara elände.
Tack till alla goda krafter.

Anders är en legend, superbrandman, Wik hjälte och nu även djurskyddare. Han är bäst

Vad kärleksfullt! Välsigna dig/er som brydde er för denne krabat som är utrotningshotad .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *