Nyheter

Igor driver värdshuset vidare

Nyheter Skillingarydssonen Igor Glavas bjöd in till äkta wienerschnitzel-onsdag när den formella invigningen gjordes vid Götaströms Värdshus. Redaktionen var givetvis på plats för att träffa Igor och äta äkta wienerschnitzel.

Igor Glavas är tillbaka i Skillingaryd efter att ha bott i Wien i 17 år. Idag lockade han med äkta wienerschnitzel  [1/4]

Ingen har undgått att det är invigning idag  [2/4]

Kommunalrådet Gert Jonsson är mätt och belåten  [3/4]

Förvaltningschefen på miljö- och bygg Thomas Andersson samt näringslivschefen Johan Thorsell passade på att äta riktig wienerschnitzel hos Igor  [4/4]

Ballonger utanför värdshusets entré, nöjda matgäster, två wienerschnitzlar och betala för en. Det förklarar varför Götaströms Värdshus var fullsatt när det var invigningsdags för nya ägaren Igor Glavas, som efter 17 år i Wien är tillbaka på hemmaplan. 

– Jag startade ett logistikbolag och det har gått rätt så bra. Så jag kände att jag ville testa på något nytt och där man känner sig hemma. Jag vill att invånarna kommer hit för att äta en riktigt god wienerschnitzel som är gjord på kalkon, berättar Igor Glavas när vi får några minuter med honom mitt i lunchruschen. 

Förra veckan togs verksamheten över och framtidsplanerna är många. 

– Vi kommer att bjuda våra matgäster på både svensk husmanskost och delikatesser från Wien, som idag bland annat. Vi kommer att ha kvällsmeny och planerna på kvällsunderhållning och after work finns också på önskelistan. Vi har tagit över hotellverksamheten också samt att jag har mitt kontor på övervåningen. Det här blir väldigt spännande och jag ser fram emot att träffa alla invånare i kommunen igen. Och redan idag har jag träffat folk som jag inte sett på 15 år, så det här var verkligen väldigt roligt. Jag ser fram emot det här, avrundar Igor. 

– Det här är mycket positivt för kommunen och här finns utvecklingspotential, flikar näringslivschefen Johan Thorsell in. 

Text och foto; Martina Ojala och Sara Mejving

Fotnot: After work är engelska och kan översättas med efter jobbet.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Igor driver värdshuset vidare

Måste jag testa älskar snitzel. Men en riktig äkta är på kalv. Men denna är säker jättegod

Träningsgrupp 99 finns kvar!
Kanske ett fredagsnöje att hjälpa till som tränare.
Lycka till!
Dina gamle tränare!

Lycka till. Trevligt att någon vill se till att Götaström blir ett väldigt trevligt ställe igen

Välkommen tillbaka Igor… Då får man prova Götaströms Världshus snitzel framöver…

Så roligt att du är tillbaka! Jag och Igor gick i samma klass! Jag ska verkligen besöka nu när de är värt att besöka Götaströms Värdshus!
Lycka till
Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *