Nyheter

Iläggningsplatsen återställs

Nyheter Medborgarförslaget om att iläggningsplatsen för båtar, i Hjortsjön,  ska göras iordning har nu varit på tekniska nämndens bord

Arkivfoto

Kommuninvånaren skickade in sitt medborgarförslag i april i år och önskar att  iläggningsplatsen görs i ordning söder om Hjortsjöbadet och att kommunen gräver ut så det blir ett djup där kommuninvånare och turister kan lägga i sin båt. Problemet som uppkommit är att det är för grunt vatten som det är idag.

– Vi återställer platsen som den varit tidigare, alltså till sitt ursprung. Det har växt igen där en del genom åren. Vi bifaller medborgarförslaget, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Iläggningsplatsen är gjord för räddningstjänstens insatser med båt samt allmänt nyttjande. Nuvarande iläggningsplats är funktionell för räddningstjänsten men att möjliggöra iläggning av stora båtar kan ge upphov till klagomål från boende kring sjön.

Lämplig dimension av iläggningsplatsen bedöms till max fem meter långa båtar vid normalvattenståndet. Bedömningen tekniska kontoret gör är att det behövs utgrävning för att motsvara dessa metrar vid ett normalvattenstånd och tekniska nämnden bifaller således medborgarförslaget.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *