Nyheter

Inflyttningsfest på Lagagatan

Inflyttningsfest på Lagagatan

Nyheter Det är en kall och dimmig torsdagsmorgon

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Men på Lagagatan 6 i Vaggeryd sprider alla nya hyresgäster en varm känsla. Satu Jonsson bjuder på kaffe och saffransbullar i ett av de nybyggda garagen som finns intill, där kvittering av nycklar gjordes.

Hon berättar att det var fullbokat på Lagagatan redan i maj månad i år. Ingen av de nya hyresgästerna har fått se sina lägenheter förrän idag. I det nya huset kommer det bo gäster i blandade åldrar.

Klockan åtta började kommunala bostadsbolaget dela ut nycklar till de nya hyresgästerna. Vissa har redan börjat bära in flyttkartonger under morgontimmarna och andra är bara nyfikna som tar sin första rundtur i sin nya lägenhet, alla är mycket glada och förväntansfulla.

– Lagagatan har 16 lägenheter, det är tvåor och treor. Alla har balkong och hyran ligger på mellan 7 400 kr och 8 600 kronor i månaden, säger Satu.

Satu nämner även att det fortfarande är 1700 personer som står i bostadskö i kommunen och senast det var inflyttning i nya lägenheter var på gamla kvarnenområdet i Vaggeryd nästan precis på dagen för två år sedan.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *