Nyheter

Inga fler villor vid Fåglabäck

Nyheter Politikerna är positiva till nya villatomter men vid området Fåglabäck, Skillingaryd, blir det inga under den här mandatperioden

Norra Fåglabäck

Kommunstyrelsens arbetsutskott hade planuppdraget för fortsatt bostadsbyggnation på norra delen av Fåglabäck i Skillingaryd uppe för diskussion. Här var politikerna oeniga men något planuppdrag blir det inte.

– Vi är positiva till det här. Det är planlagt i decennier och vi är i behov av tomter i Skillingaryd. Det finns inte så många områden vi kan utveckla i Skillingaryd. Vi har bullerzon, skjutfält, vägen till Hillerstorp. Det här området finns med i översiktsplanen och marken är inköpt av kommunen. Det är mycket märkligt, tycker vi, att man inte vill bygga där, säger Kenth Williamsson (S).

– Frågan var uppe i höstas och då fick vi ett planuppdrag. När frågan kom tillbaka var femklövern överens om att vi inte ska göra detta under denna mandatperioden. Plankommittén är en rådande kommitté. Hur många villatomter det handlar om vet jag inte men frågan kommer nu att gå vidare till kommunstyrelsen, svarar Gert Jonsson (M).

Taggar

Dela


10 reaktioner på Inga fler villor vid Fåglabäck

När bebyggs de igenfyllda tomterna vid Fåglabäck? Förstår varför de inte byggs på dem för sämre lösning i sluttande mark är nog svårt att hitta. Inte direkt gratis att sätta upp murarna heller. Ta fram tomter nu i hela kommunen så de som vill kan flytta hit. Trevligt och utmärkt läge där de 27 nya husen ska byggas men det behövs tomter på fler ställen med.

Ytterst märkligt – bor ju inte där men o tänker inte flytta från mitt Götafors. Bra om det byggs även i skryd o övriga tätorter, vi ska inte ha allt uppe hos oss. Fåglabäck måste ju vara helt perfekt att bygga på, verkar vara ngt lurt med alliansens tankar….. var klämmer skon?

Marken är inköpt av kommunen för att man ska använda den till bostadsbebyggelse sedan årtionden. Den finns även med i översiktsplanen och i bostadsutvecklingsprogrammet framgår det dessutom att det ligger ”stationsnära” vilket gör det extra lämpligt. Området är dessutom utbyggd med gång- och cykeltunnel (vilket inte är gratis) och cykelväg mm. Ytterst märkligt agerande!

Man blir så trött det byggs minimalt med hyreslägenheter så äldre villor kan bli lediga till barnfamiljer
Och nu ska de inte kunna bygga sig ett hus heller
Lägg lite krut på Skillingaryd nuuuu !

Nu är det markområdet i norra Fåglabäck som har diskuterats i Au. Det är alltså produktiv åkermark och ligger nedanför Fam. Perssons gård! Helt rätt att fara fram försiktigt med detta område!
Vad som inte ha varit uppe ännu är markområdet norr om Sturegatan från pumpstation till infarten upp till Grönelund. Det är avverkad skogsmark och borde snabbt planläggas. Gert, detta måste du lyfta till Au !
Fotot som presenteras i denna artikel är över Fam. Brånns åkermark, som brukas av vår största mjölkproducent!

Gert Jonsson och övriga i femklövern, ursäkta att jag skriver detta. Har ni alla fått hjärnblödning eller något? Varför inte bygga i Skillingaryd på central och attraktiv mark?

Det var det dummaste svarat jag har hört på länge..
Vad skall alla bo om ni får allt sålt allt på Logpoint South Sweden. Om ni vill ha kvar skattepengarna i kommunen. Ja just det, Vaggeryd där vill alla bo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *