Nyheter

Inga nya coronafall

Nyheter Smittspridningen minskar i Sverige och i kommunen rapporterades inga nya fall. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 40 rapporterades inga nya bekräftade fall av covid-19 i Vaggeryds kommun.

Det kan jämföras med kommunens peak i smittspridning, som inträffade i april 2021 (under vecka 14 rapporterades 97 nya fall). Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Habo, som hade sex fall per 10 000 invånare under den senaste veckan.

I hela landet rapporterades 4 132 fall under vecka 40. Det är en minskning med 3 procent jämfört med veckan innan. Laxå har just nu flest fall i hela landet, sett till sin befolkning. Kommunen har haft 67 fall per 10 000 invånare under den senaste veckan.

Under vecka 40 rapporterades en nyinläggning på IVA i Jönköpings län men inga nya dödsfall. Sedan pandemins start har 561 personer avlidit i länet.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


2 reaktioner på Inga nya coronafall

Debattinlägg;
Under hela Coronatiden har jag varit riktigt försiktig. Har inte besökt någon affär, bara träffat andra utomhus.
För ett par veckor sedan var jag på en tillställning. Vi var 16 personer där. En dam satte sig precis bredvid mig. Hon var väldigt pratsam, trevlig och underhållande.
Dagen efter fick jag veta att hon inte tagit något vaccin mot Covid.
Jag funderar: Är man skyldig eller bör man informera eller inte alls sätta sig nära någon annan när man inte är vaccinerad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *