Nyheter

Ingeborg avgick efter 48 år i föreningen

Nyheter Ett 90-tal medlemmar hade anmält sig till teaterföreningens årsmöte som hölls i Skillingehus på söndagen.

  [1/19]

  [2/19]

  [3/19]

  [4/19]

  [5/19]

  [6/19]

  [7/19]

  [8/19]

  [9/19]

  [10/19]

  [11/19]

  [12/19]

  [13/19]

  [14/19]

  [15/19]

  [16/19]

  [17/19]

Arkivbild  [18/19]

Arkivbild  [19/19]

Mötet inleddes med underhållning av Kulturskolans grupp ”The musicals” under ledning av Ann-Sofie Fredriksson. Fantastiskt duktiga ungdomar bjöd på nummer ur tre olika musikaler.

Därefter vidtog årsmötet i Danssalongen. Ordförande och sekreterare under mötet var Björn Otterberg och Britt Johansson.

Ingeborg Palm hade undanbett sig omval. Ny som suppleant i styrelsen är Marianne Svensson-Hörder. I övrigt blev styrelsen oförändrad.

Efter avslutat årsmöte serverades mat och det blev tillfälle till gemenskap runt borden. Skillingaryds egen ”revymamma”, Vivianne Nöjd underhöll.

Att Ingeborg Palm, allas vår ”Bojan”, nu har valt att lämna styrelsearbetet i teaterföreningen, kommer att bli väldigt märkbart. Bojan har ett svårslaget ”rekord” – hon har varit engagerad i teaterföreningen under i stort sett alla de 48 år som Skillingaryds Teaterförening har funnits. Under många år var hon dessutom föreståndare på Skillingehus och hade därigenom direkt kontakt med teatersällskap, producenter och kulturarrangörer. Det är många, många artister hon mött och som har fått bidra till hennes unika autografsamling – två stora dukar, där hon broderat namnteckningarna.

På 70- och 80-talet hade teaterföreningen ”abonnemangsbiljetter” på säsongens föreställningar. Den dagen det var biljettsläpp gick telefonen varm hemma hos Bojan redan från klockan 07.00 på morgonen.

Vi, som är kvar i styrelsen, är så tacksamma för allt arbete som Bojan lagt ner under alla år, och hoppas på att hon inte helt släpper taget om föreningen, eftersom det på årsmötet beslöts att välja Bojan till hedersledamot i Skillingaryds TF-styrelse.

Text och foto; Skillingaryds Teaterförening

Har din förening haft årsmöte? Skicka in bild och text till redaktionen@skillingaryd.nu

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *