Nyheter

Ingeborg firade sin 100-årsdag

Nyheter Ingeborg Svensson, född utanför Bondstorp för 100 år sedan, firade sin födelsedag med smörgåstårta, långbord och blomster från politikerna. – Det var roligt att se vilka ni är, kommenterar Ingeborg när Gert och Kenth lämnar över blomgruppen.

Ingeborg Svensson firade i dag sin 100-årsdag  [1/9]

  [2/9]

De båda politikerna Gert och Kenth uppvaktar Ingeborg  [3/9]

"Ni måste sköta er", säger Ingeborg till Gert och Kenth  [4/9]

Det blev många skratt under uppvaktningen  [5/9]

  [6/9]

I gemensamma lokalen på övre plan var det dukat för fest  [7/9]

  [8/9]

Även om man är kommunalråd får man ringa på porttelefonen för att komma in på äldreboendet  [9/9]

Ingeborgs barn med respektive följde med oss till andra våningen på Sörgårdens äldreboende i Skillingaryd där Ingeborg skulle firas under torsdagseftermiddagen. 

– Det här var verkligen en överraskning, jaha det är du som är Gert. Det var roligt att se vilka ni är, kommenterar Ingeborg när Gert Jonsson (M) och Kenth Williamsson (S) klev in i Ingeborgs rum. 

Gert och Kenth gratulerar till de 100 åren och räcker över blomstergrupp. 

– Hur är det att bo här på Sörgården, undrade politikerna.

– Det är bra. De tar väl hand om mig, kommenterar Ingeborg. 

Ingeborg föddes utanför Bondstorp den 13 oktober 1922. Hon gick till skolan och cyklade till mormor i Grälebo. 1951 flyttade hon, tillsammans med maken, till Uddebo utanför Vaggeryd. 

Hur blir man 100 år, undrade vi?

– Man får lita på herrens hjälp. Jag har varit aktiv hela livet även inom politiken, men tog inte betalt för det. Det var roligt att träffa de här herrarna, kommenterar Ingeborg och säger till både Gert och Kenth att ”ni ska sköta er”. 

– Min dotter jobbar inom hjälpmedelsverksamheten och hon har alltid sagt det att ”jag hjälper dig gärna men det du kan klara själv för du göra” och det har jag tagit fasta på. 

Tre barn har Ingeborg, sex barnbarn och ”en hög med barnbarnsbarn”. 

– Varje år i september har vi träffat släkten. Då är det ostkaka, kommenterar Ingeborg som under hela livet bakat ostkaka till allt och alla. Gert Jonsson, som har varit jury i en ostkakstävling nyligen, undrar vilken mandel det ska vara i en riktig ostkaka. 

– Mandel? Malen mandel såklart samt lite bittermandel, kommenterar Ingeborg snabbt. 

Utanför Ingeborgs rum är det dukat långbord där det snart ska bjudas på smörgåstårta. På lördag är den riktiga festen, då har familjen lånat den stora lokalen på nedre plan. 

– Då ska vi äta middag. Vi är 50 personer: alla barnen, vänner från Betelförsamlingen och syjuntan, avrundar Ingeborg och tackar för uppvaktningen. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Ingeborg firade sin 100-årsdag

Varmaste gratulationer till Ingeborg, en kär vän i syjuntan! Hoppas Du får en fin fest på lördag!
/ Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *