Nyheter

Ingen kvinna i topp i Vaggeryd

Nyheter En genomgång av landets kommuner visar att 52 kommuner i landet aldrig haft en kvinna som ordförande i kommunstyrelsen

Det är Dagens Samhälle som har gjort en undersökning över hur kommunerna har haft det med kvinnor som ordförande i kommunstyrelsen. Traditionellt har det varit i bruksorter som kvinnorna har haft svårast att ta sig fram och i Vaggeryd har någon kvinna aldrig lyckats nå hela vägen för att bli ordförande i kommunstyrelsen.

Av länets 13 kommuner är det Vaggeryd och Sävsjö som finns med på listan över de kommuner som inte har haft någon kvinna i ledande position. Frågan är hur det kommer se ut efter valet 2022 eftersom Kristdemokraterna i Sävsjö har nominerat en kvinna som kandidat att ta över efter Stefan Gustavsson, men valet ska ju genomföras innan poster fördelas.

Hur partierna i Vaggeryds kommun kommer att nominera kandidater får vi följa under året fram till att listorna fastställs under nästa vår.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Ingen kvinna i topp i Vaggeryd

Men väl ett oppositionsråd. Det har vi väl bara haft ett? Tror personligen inte könet har så stor betydelse faktiskt, är nog mer hur personen är och verkar om ni frågar mig. Ett bra jobb kan både män och kvinnor göra eller hur? Nej tack till kvotering för man ska tillsättas efter kompetens och inte kön och där ser jag ingen skillnad på män och kvinnor heller.

Det är ju helt otroligt att vi inte har haft en kvinna på den posten så pratar man om alla fina dokument om lika mycket värde för alla men detta gäller så länge som sitter på makten få ha makten kvar det måste ju till att ge fler kvinnor chansen att få axla den rollen som kommunstyrelsens ordförande.
Nu är det upp till de olika partierna att ta tag i denna fråga.

Tack Elina Fridell, exakt vad jag tänkte också!
För om man utgår ifrån att kvinnor och män är hyfsat lika kompetenta och intelligenta, så är det ju snarare väldigt många män som blivit inkvoterade genom åren…

Jag tycker det är intressant att många, kanske särskilt män, är så emot kvotering. Det har aldrig slagit er att män genom alla tider har kvoterats in just för att de är män? För hade vi alltid gått på kompetens så borde hälften av alla ordförande i kommunstyrelsen redan varit kvinnor vid det här laget. Eller hälften av alla statsministrar. Eller hälften av alla landets verkställande direktörer. Ta en funderare på det!

Vi får hoppas att de inte funderar på kvotering i så fall, för vem vill ha en ”chef” som är inkvoterad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *