Nyheter

Ingen tar hänsyn till oron

Nyheter "Det finns för närvarande inte skäl för domstolen att, inom ramen för målets handläggning, bereda Föreningen Vindkraftspark Boarp möjlighet att yttra sig över bolagets överklagande" Svaret från mark- och miljödomstolen kör över oss boende igen, säger föreningens ordförande.

Arkivfoto

Att Eolus Vind AB har överklagat miljöprövningsdelegationen har Skillingaryd.nu tidigare berättat om. Vindparksbolaget vill överklaga beslutet då försvarets beslut har ändrats genom åren. Från att ha varit ett ja till att det blivit ett nej på merparten av verken öster om Vaggeryd.

Nu har föreningen ”Vindkraftpark i Boarp” önskat få möjlighet att yttra sig om överklagan till mark- och miljödomstolen i Växjö. Men där blev det nej. Enligt juristens svar finns det inga skäl att bereda föreningen möjlighet att yttra sig över bolagets överklagande.

Ken Frick som är ordförande i föreningen är vid det här laget luttrad vid dessa svar, då det har varit samma i alla led.

– Eolus, markägarna, kommunen, miljöprövningsdelegationen och nu senast mark- och miljödomstolen i Växjö tar inte någon hänsyn till vår oro för våra hem, att marginalerna saknas eller att beräkningsgrunderna är fel. Nu kommer domstolen att lyssna återigen med försvaret och följer sedan vindkraftsbolagets önskan om att skicka ärendet vidare till regeringen, säger Ken Frick.

Ken berättar även att det finns en del positioner i parken som inte kommer att klara av Eolus beräkningar samt att bolaget inte har redovisat hur elen ska transporteras ut till nätet och ej heller placeringen för eventuella transformatorer.

– Det finns människor här i bygden som är ovetandes om att de också kommer att bli drabbade. Jag bad juristen på mark- och miljödomstolen arkivera mina rader i mitt svar för framtiden, avslutar Ken.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *