Nyheter

Ingen topplacering för Vaggeryd i Hjärnkoll

Ingen topplacering för Vaggeryd i Hjärnkoll

Nyheter SPF-seniorerna från Vaggeryd kunde inte upprepa fjolårets tredjeplats i Riksfinalen i SPF:s kunskapstävling Hjärnkollen.

Den här gången blev det en delad 13:e plats för Vaggeryd bland 20 deltagande lag.
Lars-Erik Karlsson som ingick i vaggerydslaget tillsammans med hustru Lotta och Ansgar Skillemar hade inte turen med sig denna gång.
– Det var ett helt helt annorlunda upplägg och det gjorde att vi blev utslagna  redan första omgången, säger Lars-Erik.
– Det är inte mycket att säga om det, det var helt enkelt ett flertal frågor av en typ som vi inte kan, med bland annat modernare film och musik. Alltså ett annat slags allmänbildning av det mera moderna slaget, som vi inte behärskar.
Hjärnkoll avgjordes ombord på m/s Cinderella. 20 lag deltog i en utslagstävling. I första omgången, som bestod av 16 frågor slogs åtta lag ut. Därefter följde en andra omgång med åtta frågor, där antalet lag, som sedan fick delta i finalen reducerades till sex.
På tisdagseftermiddagen  var de så dags för den spännande finalen. Även denna gång bestod frågebatteriet av 16 frågor. När dessa frågor var genomgångna stod  Skaraborg som segrare före Skåne och Västmanland. Prisutdelare var SPF:s riksordförande Christina Rogestam.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *