Nyheter

Inget besked ännu om cykelväg

Nyheter Vid tekniska nämndens sammanträde i tisdags fanns tilldelningen gång- och cykelvägen till Tofteryd med som en punkt. Men det blev inget beslut ännu

Arkivbild från maj 2018 och cykelvägen har ännu inte anlagts...

– Det här är en stor och komplicerad upphandling. Upphandlingsenheten och förvaltningschef vill utvärdera den ytterligare. Vi beslutade i tisdags att vid ett extrainsatt nämndmöte i början av juni ska vi ta beslut och därefter blir det tilldelning av uppdraget, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Många turer genom åren har det blivit gällande cykelvägen mellan Skillingaryd och Tofteryd där ett första beslut togs i kommunfullmäktige för 14 (!) år sedan.

Här undrar Tofterydsbor i september 2019 ”Vaffö” gör dom på detta viset?

I mars 2020 var cykelvägen en het diskussion under medborgardialogkvällen i Tofthagaskolan, läs mer här

Taggar

Dela


5 reaktioner på Inget besked ännu om cykelväg

När detta stora projekt inte kommit längre på alla dessa år! Så har det nog lagt en hel del pengar på att utreda…. Hade bönderna i trakten fått frågan hade cykelvägen varit klar!
Frågan är ska det byggas en cykelväg?
Kommer ändå inte att finnas pengar till underhåll av den när den är färdig. Bara att kolla på de cykelvägar som finns idag. Sänk hastigheten till 40 eller 50 kilometer i timman från skillingaryd ut till badplatsen under sommar månaderna,
för på vintern kommer det inte finnas pengar till snöröjning. (De pengarna är slut innan snön kom)
Byta några siffror på vägskyltar går både fort och är billigt.

Stor och komplicerad upphandling!?
Ha ha! Så mycket har jag jobbat med upphandlingar att speciellt stor är den inte, möjligen något komplicerad. Men en gång- och cykelväg, i princip parallellt med en befintlig väg, kan inte vara komplicerad om frågorna med markägarna är löst. På 14 år borde de vara lösta för länge sedan.

-Det är en stor och komplicerad upphandling. Jo tack.

Ett första beslut togs för 14 år sedan, att de inte skäms i kommunen som låter våra barn cykla ut till badplatsen. En väg som är så trafikerad och där vissa kör alldeles för fort.

Mvh/ @bosse_ryter_ifran

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *