Nyheter

Inget besked om när elstödet kan betalas ut

Inget besked om när elstödet kan betalas ut

Nyheter Det utlovade elstödet till företag skulle komma i februari enligt tidigare besked från regeringen. Men nu tvingas de backa från det. Detta meddelade energiminister Ebba Busch vid en pressträff idag.

Ebba Busch. Foto: Region Gotland

Anledningen är att förslaget måste göras om då det bryter mot EU:s regler. Därför kommer det dröja med besked om när elstöd till företagen kan betalas ut.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Inget besked om när elstödet kan betalas ut

Göran, du har så rätt. Skitår blir det framåt. Tyvärr har de som styrt de senaste åren inte förstått att hela vår basindustri i Sverige behöver billig el för att överleva.
Nedläggning av fullt fungerande kärnkraft, utan att ha en plan för att ersätta den, är så korkat att man inte förstår hur de tänkt.
Nu ska nuvarande regering klä skott för att subventionerna inte kommer tillräckligt snabbt, samtidigt som de blir kritiserade av den opposition som är anledningen till att krisen är här.
-”Att inte tänka längre än näsan räcker” poppar upp i mitt huvud.

Anna: vem har stängt ner elproduktionen? Den nya regeringen? Jag fattar inte vad ni menar som gnäller nu varför gjorde ingen något när MP,C och S satt vid makten?

Tyvärr det kommer att bli ett riktigt skitår 2023!
Efter 40 år inom ekonomin talar historien för att det kommer att svida rejält i ekonomin, efter att de senaste 10 åren ha levt i en gräddfil!
Företagen i södra Sverige med energikrävande produktion har ett orosmoln hängande över sig!
De är säkert kloka nog att behålla sina duktiga medarbetare för de kommer att behövas när vi trasslat oss ur den trånga tunneln!
God Jul och ………. 2023🥵

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *