Nyheter

Inget bygglov ännu för skolan

Nyheter Det akuta behovet av nya skolan vid Sörgårdssområdet i Skillingaryd får vänta

Arkivfoto; Juli 2019. Den gamla skolan rivs

Vid miljö- och byggnämndens senaste sammanträde hade inte tillräckligt med handlingar inkommit att nämnden kunde ta beslut.

– Vi strök ärendet vid senaste sammanträdet, säger Peter Sjöberg (M) ordförande miljö- och byggnämnden.

Detaljplanen i området, som är fastställd 1977 anger allmänt ändamål, som en skola omfattas av, så sökt byggnation är därmed planenlig. I handlingarna framgår att både Eksgatan och Tegnérgatan är relativt smala så det är olämpligt att biltrafik och skolskjuts stannar på gatan. En redovisning ska därmed inlämnas hur trafiksituationen ska lösas. Fler personal kommer att jobba på den nya skolan och en utökning av parkeringsplatser behövs, redovisning för detta ska inlämnas till miljö- och byggnämnden. Friytan ska redovisas och en rimlig yta per elev är 30 kvadratmeter. Ska friytan slås ihop med befintlig skola så ska elevantalet på denna skola även beaktas vid redovisningen av friytan. Vilken av frågorna nämnden inte hade fått in vid sammanträdet är oklart.

Taggar

Dela


1 reaktion på Inget bygglov ännu för skolan

Hyr en bit av Fridhäll som skolgård. Under skoltid är det i regel ingen verksamhet på Fridhäll och missionskyrkan och pingstkyrkan kan få lite inkomster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *