Nyheter

Inget hindrar kreativ cykelvägslösning

Nyheter Tekniska nämnden fick i uppdrag av kommunstyrelsen att se över kostnaden för byggnation av cykelvägen mellan Tofteryd och Skillingaryd vid senaste sammanträdet. "Vi var i ett bättre läge för 15 år sedan"

Arkivfoto från maj 2018

Av budgetberedningen fick tekniska nämnden i uppdrag att presentera olika kvalitetsnivåer gällande cykelvägen mellan Tofteryd och Skillingaryd. Enligt uppdraget var att målsättningen är att bygga cykelvägen till ett lägre pris med acceptabel kvalité.

– Vi fick ett uppdrag på hur vi skulle kunna bygga billigare. Vi gjorde återigen en utredning och det är lite speciellt läge när man ska bygga utmed en statlig väg där vi tidigare blivit lovade att nyttja militär mark. Vi kan väl säga att vi var i ett bättre läge för 15 år sedan. Vi kan sänka totala kostnaden med en halv miljon kronor, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

– Sneglat på Gnosjö kommun och de har gjort på lite olika sätt. Vid cykelvägen mot Kulltorp är nästan all mark enskild och cykelvägen är byggd längre ifrån statlig mark än den vi har planerat hos oss. Vi hade gärna gått längre från vägen när det gäller cykelvägen till Tofteryd, men militären säger nej. Nu fick vi ett pris och det kanske blir annorlunda nu och inget hindrar någon från att ha kreativa lösningar, kommenterar Jerry Karlsson (L).

Tekniska nämndens svar har nu lämnats tillbaka till budgetberedningen.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Inget hindrar kreativ cykelvägslösning

I samband med översiktsplanearbetet 2013 meddelande försvaret formellt att man var villig att medverka till att bygga cykelvägen och då över östra lägret. När förslaget om översiktsplanen inte gick igenom drogs erbjudandet tillbaka.

Ja man undrar ju varför man inte byggde när man fick så höga bidrag från staten för femton år sedan?!
Nu måste kommunen prioritera Skillingaryd med omnejd! Vi fick äntligen en fin, men liten rondell, men pengarna räckte inte till belysning!!?
Sörgårdsskolan har ännu inte fått bygglov, trots tre försök. Det är tydligen en stor brist på kompetens hos tjänstemännen, eller var ligger problemet?
Dessa ”misstag” kostar ju mycket av våra skattemedel.
Nu är det hög tid att bygga bostäder i Skillingaryd för att möta de nya arbetstillfällena som kommer att öka i söder. Detta är väldigt viktigt för att vi ska kunna behålla service, handel med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *