Nyheter

Inget miljöstrategipris till Vaggeryds kommun

Nyheter Det är tidskriften Miljö & Utveckling som delar ut priset sedan 2015

Priset är till för att premiera en tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt. Vaggeryds kommun var nominerade för sitt arbete med att minska matsvinnet. Nu blev det inget pris till Vaggeryds kommun men ett hedersomnämnande glänser lite över Vaggeryd trots det. Elis Textil (före detta Berendsen) med ett tvätteri i Vaggeryd fick ett omnämnande med följande motivering:

”Textilbranschen har stora utmaningar på avfallssidan. Mycket material försvinner idag ur kretsloppet, ett problem som trots ansträngningar på många plan fortfarande är till stor del olöst. Elis har en cirkulär affärsidé sedan länge och har nu inkluderat den i en större strategi baserad på FN:s globala mål. Företaget är det första i Sverige som certifierat sitt Agenda 2030-arbete. Behovet av ökad cirkularitet adresseras både genom materialåtervinningsprojekt och genom upcycling av uttjänt textil. Företaget lyckades på ett år minska sitt klimatavtryck per kilo tvätt med cirka 20 procent, bland annat genom att förlänga livslängden för textilprodukter.”

Vinnare av miljöstrategipriset blev fastighetsbolaget Vasakronan som prisas för sitt långsiktiga arbete med företagets klimatpåverkan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *