Nyheter

Inget nytt övergångsställe vid Fridensborg

Nyheter För några år sedan var frågan om övergångsställenas vara eller inte vara riktigt het i Vaggeryds kommun. I går fick övergångsställena förnyad aktualitet.

Det skedde genom Jan Sjögrens (SD) motion om att skapa ett övergångsställe tvärs över Storgatan i Vaggeryd mellan Fridensborg-fastigheten och bankhuset.
Tekniska utskottet har tidigare behandlat motionen och avslagit den.
– Jag är ytterst förvånad över att tekniska utskottet fattat detta beslut, menade Sjögren.
– Eftersom jag bor intill den aktuella platsen kan jag säga att det är skrämmande att se vilka risker som de människor som använder rollatorer utsätts för när de ska försökts ta sig över gatan. Detta är att negligera dessa människor. Hur avsmalning av gatan och p-vakter ska kunna lösa detta fattar jag inte.
Tekniska utskottets ordförande Per-Olof Toftgård medgav att motionen var bra men konstaterade att övergångsställe runt om i landet är på väg ut eftersom de generellt sett skapar falsk trygghet.
– Vi får lita på tjänstemännens bedömning och räkna med att avsmalningen av gatan och att tjuv- och okynnesparkeringarna framför ICA-entrén ska försvinna, svarade Toftgård.
Denne fick stöd av sin partikamrat Ulf Abrahamsson som dock menade att Sjögrens motion var berättigad och att det kanske fanns andra sätt att gå till väga, som upphöjd gångpassage, för att skapa säkrare korsning av Storgatan.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *