Nyheter

Inget rovdjursangrepp på skadad häst

Nyheter För en vecka sedan hittades en skadad häst utanför Malmbäck. Länsstyrelsen har idag fått svar från DNA-provet

Hästen behandlades av distriktsveterinär under natten och transporterades sedan till en hästklinik i Skara, där den senare avlivades i samråd med veterinär på plats. 

Eftersom hästen misstänktes ha blivit angripen av varg kontaktades Länsstyrelsen under morgon för en besiktning. 

Besiktningen av hästen gjordes i Skara och dessförinnan kontrollerades platsen där hästen hittats. 

Båda dessa besiktningar resulterade i bedömningen att skadorna inte har orsakats av varg. Besiktningen utfördes av Länsstyrelsen i samarbete med Viltskadecenter. Ett prov för att undersöka förekomsten av vargsaliv togs under natten av distriktsveterinären. Analysen av detta blev klar under morgonen och det visade inga spår av varg. 

Källa: Länsstyrelsen Jönköping

Taggar

Dela


5 reaktioner på Inget rovdjursangrepp på skadad häst

Enligt Jordbruksverket får du inte ha taggtråd till hästar.
Förbjud skiten till alla djur. Har svårt att förstå att människan fortfarande använder den 2021 när det finns så mycket fina och bra saker nu för att stängsla upp en hage.

Anna: taggtråden var utanför hagen. Så hästen sprang igenom elstängslet och sen in i taggtråden. Ingen normal person använder taggråd längre. Men det ligger och skräpar lite här och där på landsbygden för att bönderna är för lata för att plocka bort det….

Lika viktigt som att vi påtalar all skadegörelse som vargarna gör, lika viktigt är det att vara klarsynt och inte skrika varg när det inte är någon varg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *