Nyheter

Nattpatrull och ordningsvakter

Nyheter Linus Persson presenterar en insändare om nattpatrull och ordningsvakter.

Det har ju varit en deprimerande debatt om hemtjänstens nattpatrull. Det är beklämmande att så kallade ”mellanchefer” anser att någon ska åka ensam på nätterna som från Jönshult till Nyholm.

Det är ett rent för galet beslut när det gäller arbetsmiljö och liknande. Men nu har jag ett förslag till kommunen att göra något helt unikt: Varför inte ha en ordningsvakt och en undersköterska som åker tillsammans i nattpatrullen.

I höstas hade kommunen ordningsvakter i Skillingaryd på dagtid. De hade inget att göra, ”buset” hade flyttat. Samtidigt skriver anställda i nattpatrullen att de ser knarkleveranser och annat på nätterna. Då kanske det vore lämpligt att kombinera med en vårdpersonal och en väktare på nätterna. Och de kan säkert hjälpa varandra.

Linus Persson, Skillingaryd

Taggar

6 reaktioner på Nattpatrull och ordningsvakter

Nattpatrullen är undersköterskor som nu kan tvingas åka ensamma. Sjuksköterskorna arbetar ensamma på nätterna och har åkt ensamma i flera år. Detta är två olika insatser och två olika organisationer.

Är det inte bättre att börja i rätt ände direkt? Städa ut allt skit från kommunen så man kan röra sig ensam nattetid både som arbetare och privatperson.

Sedan fungerar det givetvis inte att en ordningsvakt åker med nattpatrullen. Då faller hela tystnadsplikten och sekretessen på en gång.

Intressant och bra initiativ!
Härligt med människor som försöker finna lösningar! Bra Persson!

Intressant och bra? Du tycker alltså att nattpatrullen som knappt har tid för sina besök ska åka runt och bistå en ordningsvakt? Att en ordningsvakt utan vårdutbildning ska bistå en Undersköterska? Att patienten ska bli helt utelämnad eftersom att sekretess och tystnadsplikt bryts? Totalt ogenomtänkt idé som bryter både mot lagen och integriteten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *