Nyheter

Inte nöjda med situationen

Nyheter Handlarna utmed Storgatan i Skillingaryd är inte nöjda med parkeringssituationen.

Ändrad parkeringstid på Storgatan

Parkeringstiderna har ändrats i tätorterna och det är inte bara Vaggerydshandlarna som har synpunkter om kommunens nya beslut.

– Har jag kunder som ska klippa och färga sitt hår är behandlingstiden 2,5 timme, då räcker inte parkeringstiden utanför dörren som den tidigare gjort. Det får gärna vara tidsbestämd parkering, men en kommunikation med oss näringsidkare hade varit välkommet, säger Evelina Andersson på Studio 93.

Hos Ted Engdahl på Teds Smörgåsbutik är man orolig inför vad parkeringsförändringarna innebär och ingen information har kommit ut till butiksägarna att det är ändrad parkeringstid eller hur framtida nya trygghetsboendets parkering kommer att se ut.

– Jag måste ha kvar mina parkeringsplatser intill butiken annars fungerar inte min verksamhet. Jag har nästintill enbart bilburna kunder samt att det finns två hyresgäster på övervåningen. Jag som butiksägare har inte fått någon information om hur, när och var parkeringstiderna ska ändras, säger Ted Engdahl.

Ändrade parkeringstider togs beslut i kommunen för ett år sedan och nu har trafikföreskrifterna uppdaterats.

– Vi gjorde enhetliga parkeringstider i båda centralorterna för att få det fungera bättre. I Vaggeryd blev det längre tider och i Skillingaryd kortare. Vid gångfartsområden gäller parkering en timma och utanför gångfartsområden, men centralt är parkeringstiden två timmar. Övriga platser gäller 24 timmar, säger PO Toftgård (C) som är ordförande i tekniska utskottet.

– För ett år sedan fördes diskussioner med handeln om utveckling av bland annat torget i Vaggeryd och parkeringssituationen där, menar PO Toftgård (C).

Trafiksäkerhetsplanen jobbar tekniska förvaltningen skyndsamt med då många medborgarförslag och motioner handlar om just detta och trafiksituationen på Storgatan i Skillingaryd, som snart börjar bli ohållbar, diskuteras just nu med Samhällsföreningen och inkomna synpunkter finns med i nästkommande förslag.

Från tidigare två timmar till en timma på bland annat Stationsgatan

Taggar

Dela


8 reaktioner på Inte nöjda med situationen

Håller med Förvånad
Det är dessutom svårt att få en parkering i Skillingaryd nära centrum utmed järnvägen finns många P platser men är alltid upptagna
En timma går fort om man ska uträtta några ärende

Jag trodde jag läste fel, l Vaggeryd var tiden 2 timmar och i Skillingaryd 1 timma. Av vilken anledning denna diskriminering av oss som bor i Skillingaryd? Behöver vi inte äta lika länge, eller klippas lika länge, eller få besök på Jupiter eller kanske skulle vilja gå på kondis med några vänner? Jag kan faktiskt inte se den minst logik i detta beslut. TÄNK ER SJÄLVA IN I DETTA ENFALDIGA BESLUT, NI SOM STÅR BAKOM DET. Vem har över huvud taget kommit upp med förslaget, och är det ingen som reserverat sig mot beslutet. Det är ju häpnadsväckande. Finns det inga ledamöter från södra kommundelen med på sammanträdena som ser upp med vad som försiggår.

Tydligen så är det inte någon som förstår det, eftersom den alltid är full när man slutar jobbar, och vill man kunna stå där så får man glatt vänta till ca 17 tiden, i värsta fall 18 tiden..

Vad är det på Storgatan i Skillingaryd som håller på att bli ohållbart?
Vad har förändrats på senare år?

Det skapas farthinder på Östra Allegatan och Fabriksgatan.
Vill man på något sätt få tillbaka trafiken dit, bland villorna?

Bygger man bygga nya trafikhinder, trots flera misslyckade försök tidigare, är det något som fattas på beslutshavarna.

Någon som tycker det fungerar bra i Vaggeryd?

Vi andra då som bor på artillerigatan, vart ska vi stå med våra bilar, när det är fullt på hemköps parkering utav kommunens anställdas bilar????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *