Nyheter

Inte utan våra studier

Nyheter Sebastian Lindberg, Vaggeryd, är regionalt skyddsombud på IF Metall har här skrivit en insändare om kunskap och personlig utveckling.

Att kunskap är viktigt och lätt att bära håller nog de allra flesta med om. För oss som fackligt förtroendevalda så är det också en fråga om personlig utveckling samt ett sätt att kunna påverka våra arbetsplatser till det bättre.

Det är fackliga studier som ger våra försäkringsinformatörer verktygen att hjälpa våra arbetskamrater och våra skyddsombud kunskapen som de behöver föra att företräda oss i frågor rörande vår arbetsmiljö.

Så varför är våra studier en sådan nagel i ögat för Alliansen?

Redan 2010 ville den dåvarande Alliansledda regeringen göra det svårare för fackligt förtroendevalda att gå sina utbildningar genom en försämring av studieledighetslagen. Förslaget lades aldrig fram i riksdagen för de var osäkra på hur det nyinvalda partiet, SD, skulle rösta.

Nu har det gått åtta år men vi har inte glömt bort att detta förlag fortfarande är intressant för Alliansen och nu när SD bekänt färg som ett högerparti så kan förslaget bli en otäck verklighet efter valet i september.

Så kom ihåg det när det är dags att rösta, att alla fackligt förtroendevaldas kompetens står på spel!

Sebastian Lindberg Regionalt Skyddsombud IF Metall
Vaggeryd

Taggar

1 reaktion på Inte utan våra studier

Läs och lär.
Stötta era förtroendevalda på era arbetsplatser.
Ensam är du liten. Tillsammans är vi starka.
Robert Jansson, arbetsplatsombud IF Metall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *