Nyheter

Intresseförening breddar verksamheten

Intresseförening breddar verksamheten

Nyheter Skillingaryds Intresseförening lockar nu i högre grad privatpersoner att bli medlemmar och inte som tidigare främst företag och föreningar.

Medlemsantalet 2015 visade på 44 företag, fem föreningar och en privatperson. Nu är målet att öka alla grupper för 2016 och speciellt att locka privatpersoner att vara med i arbetet för att påverka bygdens framtid. Det kan handla om boende, trafik, förutsättningar för företagsetableringar, aktiviteter, service av olika slag och mycket mer.

Föreningen har sitt ursprung i Skillingaryds Köpmannaförening som bildades 1909 men numera är det inte bara köpenskap som behandlas. Det är snarare mer frågor kring samhällets utveckling i övrigt.

Styrelsen har inför årsmötet lagt ett förslag om att flytta morgonmötena till kvällsmöten första måndagen i månaden för att på det viset locka fler deltagare. Oftast är man 10–15 personer på mötena.

Valberedningen har lagt fram ett förslag om en utökad styrelse från fem till nio personer och nu är alla poster besatta. Det senaste året har det varit en vaknas på ordförandeposten. Fyra ledamöter kvarstår i styrelsen och en avgår. Det tillkommer enligt förslaget fem nya ledamöter.

Intresseföreningens hemsida finns här och där framgår bland annat hur man anmäler sig till årsmötet.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *