Nyheter

Invigning och premiär för inredningsbutik i Mäklarhuset

Nyheter Mäklarhuset i centrala Vaggeryd, med mor och dotter Mattsson/Abrahamsson, firar invigningen med kanelbullar, saft och ballonger

Imorgon invigs de nya lokalerna i centrala Vaggeryd  [1/6]

Heminredningsbutik...  [2/6]

...hos mäklaren  [3/6]

Mäklarhuset blir också inredningsbutik  [4/6]

Bodil Mattsson startade eget och sedan en månad tillbaka finns dottern Sofia Abrahamsson anställd som mäklarassistent  [5/6]

Sofia utökar utbudet med heminredning  [6/6]

– Det är kanelbullens dag på söndag så när vi inviger imorgon kommer vi bjuda på kanelbullar förstås, kaffe, saft och ballonger till barnen. Vi ska givetvis visa upp mäklarbiten men eftersom vi har en stor lokal så startar vi upp med att sälja inredningsartiklar också, säger Bodil Mattsson när vi träffar henne och nyanställda Sofia Abrahamsson över en kopp kaffe.

– Jag kände dels att det var svårt att vara själv samt att det är kul att vara två, berättar Bodil som satsade på eget och för en månad sedan började Sofia som mäklarassistent.

– Vi har den rosa loggan som är det nationella Mäklarhuset och jag är egen företagare inom bolaget, berättar Bodil.

Sofia är inte bara mäklarassistent utan har ett stort intresse för inredning och från imorgon öppnar hon upp för att inreda invånarnas hem. Vad är det för inredningsartiklar som kommer att finnas?

– Jag använder mycket från Strömshaga hemma hos mig. Det är äldre design och naturliga färger och produkter. Väldigt fina saker till kök och badrum bland annat. Vi öppnar butik för att vi ville att kunderna ska våga komma in och säga hej, det kanske tar emot att besöka en mäklarfirma om man inte ska sälja sitt hus just för tillfället. Men har man varit här och träffat oss så kanske man väljer oss framöver när man ska sälja sin bostad, berättar Sofia som tidigare jobbat som konferensvärdinna på Hooks Herrgård.

– När jag inte säljer inredningsartiklar hjälper jag Bodil med att ringa upp kunder som varit på visning för att höra hur det upplevdes och förhoppningsvis få igång budgivning. Annars är jag behjälplig vid visningar, gör objektbeskrivningar, tar hand om om likvidavräkningar inför tillträdet till det nya huset, berättar Sofia som också bor intill mamma Bodil på gården utanför Vaggeryd ”Vi tär på varandra en del, men vi har en roll här på jobbet och en där hemma”, konstaterar Sofia och ler medans Bodil nickar instämmande och kommenterar ”Det här kommer att bli mycket bra”.

Inredningsbutiken i Mäklarhuset kommer att ha öppet alla dagar fram till eftermiddagstid.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *