Nyheter

Irma – En av framtidens kvinnliga ledare

Nyheter Irma Kilim, som är uppväxt i Skillingaryd, fanns med när Ledarna rankade sin topp 75-lista för framtidens kvinnliga ledare. – På väldigt kort tid så har titeln medfört ett enormt nätverk för mig, berättar Irma. 

Irma nominerades till top 75 bland landets kvinnliga ledare. Foto: Privat

Vem är Irma, undrar vi?
– Jag är uppvuxen i Skillingaryd, gick gymnasiet på Fenix i Vaggeryd och därefter högskolan i Jönköping där jag utbildade mig till gymnasielärare i historia och engelska. Jobbade ett par år som lärare innan jag flyttade till Bryssel. Sedan dess har jag jobbat med politik. Just nu bor jag i Stockholms skärgård på ön Resarö, berättar Skillingarydsbördiga Irma. 

Vad jobbar du med?
– Jag är drogpolitisk chef på IOGT-NTO, alltså avdelningschef för en grupp lobbyister. Vi arbetar för en bättre folkhälsa. Inte bara i Sverige utan även i EU genom vårt Brysselkontor. Men just nu jobbar jag mest med att söva, byta blöjor och leka med min dotter Nora som föddes i augusti, så just nu är jag föräldraledig. 

Att vara nominerad till topp 75 bland framtidens kvinnliga ledare, hur går det till?
– Man blir först nominerad och därefter får man svara på ett antal frågor om ledarskap. En jury utser sedan topp 75, berättar Irma som är en av de 75… 

Vad betyder ledarskap för dig?
– Ledarskap för mig innebär att lyfta det bästa i andra, att skapa ett lag och tillsammans driva på för resultat och förändring men att göra detta på ett mjukt och inlyssnande sätt. Ledarskap innebär också en möjlighet och skyldighet att dagligen arbete för att personer i ens närhet ska ha kul på jobbet och känna att just de bidrar till arbetsplatserna vision men även till samhället i stort.

– Denna utmärkelse ser jag som ett kvitto på att jag är på rätt väg och en motivation till att bli ännu bättre. 

Vad betyder nomineringen för dig, rent yrkesmässigt?
– På väldigt kort tid så har titeln medfört ett enormt nätverk, alla 75 på listan är otroligt inspirerande kvinnor från alla möjliga branscher och jag är väldigt glad över att ha träffat så många av dem. Jag är säker på att vi på olika sätt kommer att stötta varandra i framtiden, avrundar Irma Kilim. 

Vd:n, och medgrundaren, vid ByggVesta Jenny Jonsson blev årets vinnare i Framtidens kvinnliga ledare 2022.

35-åriga Irma Kilim, från Skillingaryd placerade juryn på den ”varma listan” där plats 51-75 presenterades. 

Fotnot: Ledarna vill med ”Framtidens kvinnliga ledare” vända upp och ned på föreställningen om ledarskapet som en manlig arena. Ledarna lyfter fram goda exempel och inspiratörer – moderna ledare. Gemensamt för alla kvinnor är att de gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap. Syftet med utmärkelsen är att belysa vikten av en jämställd chefsmarknad, lyfta fram framstående kvinnor och chefsförebilder, tydliggöra behovet av ett modernt ledarskap och av unga kvinnor på ledande befattningar, att skapa en mötesplats för unga chefer som är kvinnor att inspirera och stötta varandra. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Irma – En av framtidens kvinnliga ledare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *