Nyheter

Irriterande Kanadagäss

Nyheter I ett brev till kommunen frågas hur problemet med Kanadagäss hanteras

Linnarbäcksparken

Det kom ett brev från en person som bor i närheten av Linnarbäckparken i Vaggeryd som upplever Kandagässen som störande. Skribenten menar att det är synd att djuren tar över när kommunen skapat en så fin plats för lek och rekreation. I brevet skrivs ”Ni har gjort en liten lekpark, men jag vågar inte lämna mina barn där för lek eller fotboll, då dessa gäss jagar mina barn”

Vi kontaktade kommunen som är väl medveten om problemet.

– Jo, det är ett känt problem, säger Hans Göransson som är gatu- och parkchef. Han fortsätter med att det finns ett uppdrag till den kommunala jägaren att hantera frågan så det får bli en förnyad diskussion.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Irriterande Kanadagäss

Problemet är att folk matar gässen. Det är därför de söker sig till människor och närmar sig så fort de ser oss. Skulle matningen upphöra, så skulle det inte finnas någon anledning för dem att närma sig.

Låt gässen få va ifred. Ni som stör er på dem kan väl hålla sig på era egna tomter.

Kan förstå att ett Gäss par med ungar kan vara aggressiva. Ett ännu större sanitär olägenhet måste väl ändå vara de 1000-tals kajor,skator,kråkor som härjar runt i Vaggeryd. Förslag till kommunjägarna; införskaffa 3-5 st ”Norsk kråkfälla” och dessmera antalet fåglar

Kan Malmö kommun skjuta en svan som försvarar sina ägg så kan Vaggeryds kommun skjuta kanadagässen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *