Nyheter

Isakssons Metallindustri är årets företagare

Nyheter Vaggeryds kommun och Näringslivsrådet har utsett Isakssons i Hok till årets företagare i Vaggeryds kommun

Tårtan till årets företag  [1/5]

Patrik och Joel Isaksson  [2/5]

Bröderna på bild  [3/5]

Patrik Kinnbom, Gert Jonsson, Joel Isaksson, Patrik Isaksson och Mårten Ewertsson  [4/5]

Leende företagare med tårta till personalen  [5/5]

Det var förvånade miner hos bröderna Patrik och Joel Isaksson när representanter för kommunen och Näringslivsrådet klev in i kontoret med blommor och tårta som överräcktes till de unga företagarna. De fick ta över ledningen 2013 när deras far, David Isaksson, gick bort efter en kort tids sjukdom. Även om de hade viss erfarenhet av företaget var det inte givet att det skulle fungera. Idag drygt fem år senare visar det sig att företaget har utvecklats oerhört mycket och är fortfarande i ett expansivt skede. Antalet anställda har under dessa år tredubblats från sex till 18 och nya lokaler har byggts. Det senaste bygget ska slutbesiktigas om en vecka, ett bygge som innefattar kontor och personalutrymmen. Nuvarande kontor och fikarum kommer att omvandlas till arbetsyta för två maskiner. Investeringar i maskiner har varit tydligt och också bidragit till att personalstyrkan har ökat. Sedan 2011 har sex nya maskiner tagit plats i produktionen och ytterligare maskiner är på väg.

– Vi ser gärna att det går att rekrytera nya medarbetare i rätt ålder för att kunna bli en del av arbetslaget, säger de bägge bröderna och menar att det är viktigt att få en väl fungerande grupp med hyggligt gemensamma referensramar.

De har också rekryterat några tjejer på senare år vilket varit positivt för stämningen och snacket på golvet.

En devis för företaget är ”Drygt 70 år utan en färdig produkt”. De är det typiska underleverantörsföretaget med starka kopplingar till annan industri i kommunen och närområdet.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:
”Partik och Joel Isaksson fick hastigt ta över ledningen av Isakssons Metallindustri i november 2013 när deras far David Isaksson gick bort efter en kort tids sjukdom. Även om Patrik hade jobbat i bolaget sedan 2006 och Joel kom in något år senare, var de två oprövade kort.

Bolaget startades av farfar Valter Isaksson 1947 med en begagnad automatsvarv. Företaget har växt mot att bli en komplett leverantör av automatsvarvade detaljer. Patrik och Joel har förvaltat sitt arv på bästa sätt. De har visat på mycket god entreprenörsanda och utvecklat verksamheten på ett föredömligt sätt. Med sitt stora tekniska kunnande har de effektiviserat sin produktion med nya maskiner och egna smarta lösningar. Man samarbetar intimt med sina kunder för att hitta bra och enkla lösningar. Det ger ett värdefullt kundvärde som gör att man kan växa tillsammans med sina kunder.

Som verksam på en mindre ort är det viktigt att kunna attrahera kvalificerad personal. Från 2013 har man kunnat öka antalet från 6 personer till 18 anställda. Den nu snart färdigställda tillbyggnationen av kontor och personalutrymmen innebär ett stort lyft för all personal och ett nytt viktigt steg för framtiden.”

Taggar

Dela


9 reaktioner på Isakssons Metallindustri är årets företagare

stort GRATTIS!

Det är ni väl värda, det slit och engagemang som ni lagt ner belönar sig nu. Kul att priset går till någon som satsar på landsbygden.

Mvh
Rune, Christina och Nicklas

Hänger inte med riktigt. En Götaforsbo gatulerar från Vaggeryds Svarv till Hok och jag bor i Skillingaryd. Hoppas att någon från Tofteryd, Åker, Byarum, Svenarum eller Hagshult kommenterar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *