Nyheter

Ja till bergscykling vid Trolleberget

Nyheter Skillingaryds FK har lämnat in förfrågan om att få anordna moutainbikeslinga för träning och tävling på Trolleberget, söder om Skillingaryd. Arbetsutskottet i kommunstyrelsen säger ja men med vissa förbehåll.

Arkivfoto från Trollebergets skogar

– Det här är ett nyttjanderättsavtal som skrivs på ett år. Oerhört viktigt att man har dialog med jaktlaget som finns i området och för det här ska fungera måste de kunna samsas om Trolleberget, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– De får cykla där när vi inte är där. Vi kommer att ha förtursrätten till området och vi ska ha bra dialog med cyklisterna, säger Michael Schelin, vice jaktledare för Trollebergsskogen, på frågan om jakt och cykling kan samsas mellan träden.

Ett nyttjanderättsavtal har skrivits och har klubbats igenom på kommunstyrelsens arbetsutskott. I avtalet står det bland annat att föreningen får nyttja marken avgiftsfritt och att föreningen ska sätta upp tydliga informationstavlor och körriktning, när träningar sker och vilka regler som gäller för området. Föreningen ska även samordna sina inplanerade aktiviteter med jakträttsinnehavaren och även med pågående skogsbruk. Tekniska kontoret ska ge klartecken innan någon åtgärd får och kan göras på Trolleberget. Avtalet som kommer skrivas är på ett år då även markområdet delvis är med i framtida bostadsplaner hos kommunen.

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Ja till bergscykling vid Trolleberget

Jakträtten råder INTE över allemansrätten, det är ALLTID jaktlagen som har ansvar och skyldighet att tillse säker jakt.
/ P-A Skoglund jägare och MTB cyklist och spårbyggare MTB-spår i Köping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *