Nyheter

Ja till pensionspolicy

Nyheter Anställda och politiker i kommunen kommer nu innefattas av en pensionspolicy som ska bidra till att behålla och rekrytera medarbetare med god kompetens samt eventuell löneväxling och pensionsrådgivning.

Arkivfoto; Skylt som finns uppsatt i Skillingaryd

Det var på kommunstyrelsens senaste sammanträde som ledamöterna sa ja till att policyn. Tidigare har det funnits ett antagit dokument kring olika avgångsmöjligheter med pension. Pensionspolicyn är den del av kommunens personalpolitik och ska bidra till att behålla och rekrytera medarbetare med god kompetens.

– Den här policyn har vi inte haft tidigare och denna gäller både politiker och anställda, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Nu lämmar kommunstyrelsen pensionspolicyn vidare för beslut vid fullmäktige. I skrivelsen kan man bland annat läsa att kommunen ska stå för kostnaden för individuell rådgivning vid pensionsavgång samt att riktlinjer ska tas fram för att de förtroendevalda ska kunna växla arvode till pension. I policyn finns även hur man hanterar nyanställda, anställda och avgångar samt en ny del som föreslår riktlinjer för löneväxling. Pensionspolicyn ska användas som en del i kommunens personalpolitik och bidra till att stärka kommunens möjlighet att rekrytera och behålla kompetent personal genom att använda de verktyg som anges. Möjligheterna är utvalda för att underlätta vid generationsväxlingar och kompetensöverförning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *