Nyheter

Jason och Aditro: ”Vi har ett fantastiskt läge”

Nyheter Vid näringslivsfrukosten under morgontimmarna välkomnades vi till Aditro som har byggt en ny lagerhall vid Båramo i norra delen av Skillingaryd. Det blev en intressant presentation och rundtur i lagerbyggnaden. Följ med oss på rundvandringen!

Jason visar kontorslandskapet  [1/27]

Reportarna noterade de stora dataskärmarna  [2/27]

  [3/27]

Truckrummet  [4/27]

  [5/27]

  [6/27]

Järnvägsspår var en av förutsättningar för etablering i Skillingaryd  [7/27]

Spår för lastning inomhus  [8/27]

  [9/27]

  [10/27]

  [11/27]

...det blev många steg  [12/27]

  [13/27]

  [14/27]

Porten öppnas och gods ska lastas  [15/27]

  [16/27]

  [17/27]

  [18/27]

  [19/27]

  [20/27]

Stort intresse för dagens näringslivsfrukost  [21/27]

Lunchrummet består av en liten trevlig soffhörna  [22/27]

Jason "Utsikten från lunchrummet är fantastisk när skogen är precis intill"  [23/27]

Jason Leith är platschef på Aditro och guidade sällskapet genom Aditro  [24/27]

I lunchrummet  [25/27]

Trapphuset från ovan  [26/27]

Snart ska detta lagerskepp också fyllas  [27/27]

Jason Leith är platschef vid Aditro och när frukosten var intagen i konferensrummet började Jason berätta för deltagarna: 

– Jag har min bakgrund inom logistikbranschen i England. Nu är vi här och jag vill först börja med att tacka kommunen här i Vaggeryd som varit väldigt välkomnande. Det här är början på ett långt och positivt samarbete med kommunen. 

– Vi tillhandahåller ”början till slut”-konceptet här i Skillingaryd och lagerför allt från produkter till stora gallerior till dagligvaruhandeln. Vi ingår i ett nordiskt nät. Vi har plats för 60 000 pallar som ska distribueras till både Europa och övriga internationella kunder. Totalt har Aditro 1 500 anställda och här i Skillingaryd, när vi är fullt i gång, kommer vi att ha 150 anställda. 

– Arbetsmiljön är något vi jobbar mycket med för våra anställda. Vi vill att lokalerna ska vara luftiga och med mycket naturligt ljusinsläpp. I personalutrymmena har vi ordnat en stor omklädningslokal, gym och spelrum. Även säkerheten för våra anställda är oerhört viktig och det arbetar vi med mycket.

– Aditro ingår i dag i finska Postigruppen och totalt är vi 20 500 anställda. Aditro finns nu även i Skillingaryd, men även på fyra övriga platser i södra landet. Alla lagerplatser har olika kundnätverk. I Skillingaryd har vi ett fantastiskt läge med E4:an strax intill och järnvägen in i byggnaden. Vi har precis byggt två skepp och har option på att öka ytterligare 70 000 kvadratmeter norrut. Vi har fokuserat på att bygga grönt och har solceller, all belysning är LED, laddstolpar för våra bilar. 

– Vi vill vara med och nätverka och skapa förutsättningar och vi ser att det är ett stort behov av personal i området. Vi ska vara här en lång tid och vill vara med att göra kommunen tillsammans, det kan handla om att hjälpa tillbaka till exempelvis skolan, summerar Jason Leith innan den gula varselvästen tas på och rundturen startar. 

Text och bilder: Martina Ojala och Sara Mejving

Taggar

Dela


2 reaktioner på Jason och Aditro: ”Vi har ett fantastiskt läge”

Vem måste man spela golf med för att få komma på så här trevliga besök? Har bott i kommunen i många år men blir aldrig inbjuden…

Det räcker att du är företagare för att få deltaga.
Bara att anmäla sig om du platsar in.
Anonymt gnäll och kontakter räcker inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *