Nyheter

Joel och Patrik deltog i länsuttagningen

Nyheter Idag delade landshövding Helena Jonsson ut priset ”Årets Företagare Jönköpings län”.

Vår kommuns nominerade Joel och Patrik Isaksson vann inte

Joel och Patrik Isaksson som driver Isakssons i Hok blev Årets Företagare i Vaggeryds kommun. Nu har alla kommuners nominerade funnits med på länets uttagning ”Årets företagare”. Priset gick till Mikael Fasth och Simon Nilsson, Holsby Metall AB i Vetlanda kommun.

Våra pristagare är utmärkta förebilder för företagandet i Jönköpings län. Ägarna för Holsby Metall har förädlat en traditionell bransch. Det är också glädjande att ett företag med anor långt tillbaka kan blomstra än en gång. Vi tycker att Holsby Metall är en mycket värdig vinnare, säger Frida Boklund, regionchef för Företagarna.

– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Jönköpings län ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Helena Jonsson.

• Juryns motivering:
Vinnarna förvärvade en oslipad diamant. Med mod och kreativitet har de sedan utvecklat verksamheten till en modern tillverkningsindustri med hög servicegrad samt utvidgat företagets marknad till flera branscher. Genom en målmedveten satsning och med en stor investeringsvilja har de skapat tillväxt och arbetstillfällen i produktionsenheterna i såväl krans- som tätort. Med ett samhällsengagemang och en stark vilja att bidra till hemkommunens utveckling har våra vinnare tagit en aktiv roll i utvecklingen av samverkan mellan skola och näringsliv.

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 11 oktober och tävlar om Årets Företagare Sverige 2019.

Fotnot; Pressmeddelande från regionkontoret Företagarna.

Priset gick till Mikael Fasth och Simon Nilsson, Holsby Metall AB i Vetlanda kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *