Nyheter

Johan Olofsson är ny vd

Nyheter Zenergy meddelar i ett pressmeddelande att Johan Olofsson, som tidigare varit tf vd, nu tagit över vd-rollen

Pressbild

1 jan 2019 tillträdde bolagets dåvarande affärs- och produktutvecklingschef Johan Olofsson som tf VD efter VD Olle Magnusson. Johan hade då funnits med i Zenergy sedan maj 2018 och kom närmast från en tjänst som chef för logistik och inköp på volymhustillverkaren Hjältevadshus AB.

Johan tog över ett Zenergy som befann sig i likviditetskris och som tidigare meddelats ansökte den före detta styrelsen om företagsrekonstruktion som också beviljades av tingsrätten i januari 2019. Därefter har ett intensivt arbete pågått med att bland annat sondera intressenter och möjliga kapitalanskaffningar, genomföra kostnadsbesparingar, paketera och fokusera säljportföljen, slutföra egna projektet Illern och skapa förutsättningar för ett nytt, starkt Zenergy bland annat genom nya branschaktiva huvudägare, emissioner samt att lyfta bolaget ut ur rekonstruktionen.

I en kommentar säger bolagets nya styrelseordförande Johan Lind, från Hökerum Bygg-koncernen:
 ”Vi i styrelsen har en stark tilltro till Johan Olofsson och hans brinnande engagemang för Zenergy AB. Johan har en bred kompetens men framförallt ett kunnande inom volymhus-produktion vilket gör att vi känner oss trygga i att han tillsammans med organisationen kommer att lyckas vända Zenergy till att bli ett lönsamt bolag på sikt. Jag ser fram emot att få göra denna resan tillsammans med Johan och hans organisation.”

Johan Olofsson tillträder omgående.

Fotnot; Pressmeddelande från Zenergy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *