Nyheter

Johanna satsar på livstilsförändring

Nyheter Imorgon öppnar Johanna Antonsson dörrarna till sin egna studio på Viktoriagatan i Vaggeryd

Johanna visar den näringsrika frysta matlådan  [1/9]

"Leksaker" och Johanna visar...  [2/9]

...hur man gör  [3/9]

Nu finns hon i egna lokaler i Vaggeryd  [4/9]

Personlig tränare - Johanna Antonsson  [5/9]

Boxningshandskarna väntar...  [6/9]

Kasta bollen mot punkterna överst på träningsställningen  [7/9]

"Ormrepet". Johanna visar och därefter får reportern prova  [8/9]

Leverans av frysta matlådor kommer till den nya studion  [9/9]

Johanna Antonsson, som är uppväxt på Badplatsvägen i Vaggeryd, har bott i Jönköping några år. För två månader flyttade Johanna och hennes familj till Gärahovs Gård. Dottern Molly har blivit två år och Johanna arbetar 35% på Hooks Herrgård.

– Träningsansvarig på herrgården är min huvudsyssla och mitt egna är ett sidoprojekt. Jag älskar Hooks Herrgård och kommer inte att lämna det då det ligger mig väldigt varmt om hjärtat, börjar Johanna berätta när vi träffar henne i den nya studion.

Hela licensen som PT (Personlig Tränare) har Johanna Antonsson och då handlar det inte bara om träning och kost.

– Jag jobbar inte som dietist, men jobbar mycket med näringsberikning. Utbildningen jag har gått på Academy School i Göteborg var på fem månader. Jag är väldigt glad att jag investerat den här utbildningen i mig själv. Det var mycket teori och praktik, jag hade med mig en lärare hela tiden och det var en tuff utbildning, vilket är bra. Det sållar agnarna från vetet, då det är ett stort tryck på utbildningarna. Det finns intensivkurser också men de är oftast ämnade att gynna sig själv. Idag har mer forskning kommit fram till vad personlig träning innebär och vad fysisk aktivitet innebär, säger Johanna.

Det egna företaget, Johannas Hälsoliv, har funnits i fyra år, där PT-onlinetjänst varit grunden vilket betyder att man har en personlig tränare på nätet där man lägger upp individuell kost och träningsupplägg och kontakten sker vid mail och telefon. Nu har systerbolaget ”Johannas PT-studio” blivit till då många ”mammafrågor” kom in till Johanna…

– Det var många mamma- och magförfrågan i kommunen och efterfrågan av MammaMage-träning var stor. MammaMage-träning går till så att man tar med med sig sin bebis till studion och kör rehab efter förlossningen. Träningen avser mycket inifrån och ut och för att stärka muskler, vi använder gummiband och lyfter exempelvis bebisen och använder dess egna vikt. Det är väldigt mysigt och mycket populärt. Det är inte fler än åtta mammor i varje grupp och dessa grupper är fullbokade fram till april månad, berättar Johanna.

PT-grupperna för brudar har olika inriktningarna. Vinterns fokus är två grupper som är ”nybörjargruppen” samt en grupp som vill utmana sin fysisk ”Avancerad fysträning”.

– Jag jobbar med de som vill komma igång med sin träning, det kan vara boxning, cirkelträning och att man gör det rätt från början. Man kanske pressar sig för hårt i början. Jag jobbar för att det ska bli en realistisk och hållbar träning. Har man bestämt sig för att komma igång med träning så ta gärna hjälp från början så att det blir rätt. Jag äter det jag vill och tränar flera gånger i veckan, men är ingen träningsnarkoman, och jag lever ett bra hälsosamt liv, säger Johanna.

Mammor, bebisar och tjejträning, var är killarna?
– Självklart är killarna välkomna till mig också! Men det är lättare för mig att relatera till tjejer då man vet allt det här med fixering och omvärldens påverkan, intygar Johanna.

– Jag tror att man måste vara lättsam och det är nog därför jag har lyckats, jag är själv småbarnsmamma och lärt mig hur och vad man ska äta och träna för att livet ska fungera. Det ska vara enkelt och man ska inte krångla till saker och ting.

Att det nu blev en egen studio hos Johanna berodde på att många hörde av sig om MammaMage-träning. Men att hitta lokal som ”klickade direkt” gjordes inte.

– Ska jag göra något så ska det vara helhjärtat. Jag kände inte för att ha någon liten lokal där jag inte skulle trivas. Efter ett utlägg på sociala medier hörde Maria på PHL Fastigheter av sig om den här lokalen på Viktoriagatan och den är helt perfekt för ändamålet. Jag tog över lokalen i september och då blev det lite provisoriskt. Tanken från början var kontor, men nu blev det blev en studio istället. Satte upp egna små lappar om tjejgrupper och plötsligt blev allt uppbokat ända fram till april. Kontraktet skrevs, renoverade lite smått och köpte en massa roliga leksaker, säger Johanna med ett stort leende.

Imorgon invigs lokalerna och gympagrupperna på invigningsdagen är redan fullbokade…

– Jag började att släppa två prova-på-pass, de bokades snabbt upp, släppte två till och nu är de också bokade. Jag vill att man tränar med mig för att resultaten blir bättre. Men jag erbjuder så mycket annat (reds anm; Johanna pekar på alla ”leksaker” som finns i studion) som man kan få testa på. Klippkort kan köpas, träningsmaten finns här som den bästa maten enligt mig själv, jag visar upp träningskläderna som jag är återförsäljare på och är ett funktionellt träningsplagg… samt det viktigaste – att det finns fika förstås, för jag är en riktig kaffe- och kaktjej…

När Skillingaryd.nu är på plats anländer leveransen av den frysta, billiga och hälsosamma maten till studion.

– De här är perfekta att ha i frysen. Mycket näringsrik mat och god, intygar Johanna och hjälper chauffören bära in kartongerna.

Hur ser Johannas PT-studio ut om fem år?
– Min dröm var att jag ska kunna leva på det här, men den har redan slagit in. Om jag funderar lite så vill jag nog föreläsa mer. Idag är jag ute och föreläser en gång i månaden hos företag i andra kommuner. Jag vill inte tappa grunden, för det är det här jag älskar att göra, så studion kommer givetvis att finnas kvar om fem år och att få jobba med människor är fantastiskt. Viktigaste för mig är när man skaffar en personlig tränare så skaffar man sig en person som man har tillit till och att kemin stämmer är det viktigaste. Jag har tystnadsplikt och det är viktigt att veta för det handlar om 70% träning och 30% psykologi. Tränar man hos mig så blir man sedd, man blir accepterad för den man är och inte någon man låtsas vara. I studion ska bra attityd och god miljö finnas, avrundar Johanna som kommer att studions reception öppet två timmar vid lunchtid tre dagar i veckan.

Fikat inför morgondagens invigning av Johannas PT-studio är förberett till ett hundratal. Om det räcker får morgondagen utvisa…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *