Nyheter

Jönköping och E4:an hårt drabbad av ovädret

Nyheter Det omfattande regnovädret har orsakat stora översvämningar runt om i Jönköping och länet. I centrala Jönköping är E4 avstängd tills vidare på grund av översvämning på flera ställen.

Arkivbild

– Vattnet sjunker undan sakta. Vi fortsätter uppmana bilister att inte ge sig ut i trafiken om man inte måste. Trafiken leds om just nu, men det finns ingen säker prognos för när trafiken flyter som vanligt. Vi har drygt 200 händelser kopplade till ovädret att hantera i länet, säger Samuel Nyström, räddningschef i Jönköpings kommun.

Tekniska kontoret och räddningstjänsten fortsätter att arbeta med översvämningar och vissa ras och skred i Jönköpings kommun och övriga länet. Bland annat Gislaved och Habo har haft en ansträngd situation.

– Många vattendrag är välfyllda och vi åker nu runt i kommunen och skapar en lägesbild samtidigt som vi ser över flöden i VA-systemen, säger Thomas Bergholm, teknisk direktör i Jönköpings kommun.

Översvämmade garage

Kommunens garage i Hoven i centrala Jönköping har blivit översvämmat med upp till en meter vatten och räddningstjänsten arbetar med att pumpa ut vattenmassorna.

– Det är just nu oklart om kommunens bilar skadats på grund av översvämningarna men det får vi nog räkna med, säger Thomas Bergholm.

Undersöka källare

Under eftermiddagen och kvällen har kommunen haft ett nära samarbete med Trafikverket kring E4 och översvämningarna där. Länsstyrelsen, regionen och kommunen har igång en gemensam krisledning.

Många butiker och fastighetsägare har drabbats av översvämningar. Räddningstjänsten uppmanar fastighetsägare att undersöka källare och andra utrymmen som kan ha drabbats av översvämningarna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *