Nyheter

Jonsson: Alla ska bli sedda och hörda

Nyheter Vi har ställt tre frågor till våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige inför valet 2022. I en artikelserie presenterar vi ledamöternas tankar om den viktigaste valfrågan, det kommunala vetot och om fortsatt kandidatur kommande mandatperiod.

Gert Jonsson (M)

Gert Jonsson (M), ledamot i kommunfullmäktige, svarar; 

Vilken fråga är viktigast för dig i vår kommun?

– Att alla känner sig sedda, hörda och lyssnade och är en del i allt positivt som händer i vår fantastiska kommun. Att också känna sig i samma ”lagtröja” i att ta vår kommun framåt, hållbart och framgångsrikt. Vikänslan är viktig och att vi tar vår fina plats till nya höjder!

Det finns de som ifrågasätter det kommunala självstyret, till exempel veto när det gäller vindkraft, vad tycker du om det?

– Gillar inte att man pillar i vårt självstyre. Kämpar med ”livet” som insats för att behålla det.

Kommer du att kandidera för ytterligare en mandatperiod?

– Ja, jag känner lustan att vara med i den spännande utveckling vi är mitt i och ta det framåt!

 

I kommunfullmäktige har under den här mandatperioden följande partier haft antalet mandat: 

Moderaterna 7 mandat
Centerpartiet 5 mandat
Liberalerna 3 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Miljöpartiet 1 mandat
Socialdemokraterna 11 mandat
Vänsterpartiet 1 mandat
Empartiet 2 mandat
Sverigedemokraterna 6 mandat

Taggar

Dela


12 reaktioner på Jonsson: Alla ska bli sedda och hörda

Gert Jonsson du har gett några svar/kommentarer. Du har glömt kommentera det viktigaste, det som rör våra barn, de som är vår framtid. Att gå till skolan med en klump i magen är fruktansvärt. Ingår inte barnen i ”alla”?
Vård och omsorgsboende, hur är det med dem som bor där? Ingår de i ”alla”? Gamla, sjuka?
Mycket är bra men det finns också stora brister. Att se och höra hjälper inte. Du måste också agera. Att du inte kommenterar ”mjuka frågor” säger en del om hur viktigt du tycker det är. Ser fram emot den dag då alla på allvar blir sedda och hörda.

Ta in ungdomar de är i mitten av livet. De har sina föräldrar deras välfärd sin egen och sina framtida barn. De är tuffa, har friska fläktar och ser saker ur olika perspektiv. Friska vindar,de vågar fråga och göra sig hörda. Ge ungdomar en chans att få språka ut i vårt samhälle.

Känner inte till något parti som inte välkomnar yngre till politiken. Vi tar emot dem med öppna armar, men det svar man får oftast är att inte tiden vill räcka till.

Kräver ett svar från Gert Jonsson om han anser att vår fina natur skall säljas ut till utländska investerare som vill bygga vindkraftsparker. Alla partier i kommunen skall avkrävas ett svar på var de står i vindkraftsfrågan inför valet så att vi kan rösta bort dem. Det duger inte att gömma sig bakom budskap som att vår kommun måste bidraga till klimatomställningen. Tänk på att all vindkraftsel exporteras och är det största skälet till de höga elpriser som vi har för närvarande.
I vår kommun är det fri hastighet. Avtal görs upp med polisen som sedan lyser med sin frånvaro. I de flesta kommuner bygger man hastighetshinder utanför skolor och förskolor men det går inte för sig i Vaggeryd. I stället vädjar man till folks goda vilja. På kvällarna är kommunens gator racerbana för den bilburna ungdomen. Var är polisen då?

Kommunfullmäktige har enhälligt antagit en vindbruksplan och den tänker jag förhålla mig till vid nya vindparker.

Till Gert.

Citerar Vaggeryds vindbruksplan: Ett respektavstånd på minstfyra gånger den totala vindkraftverkshöjden till bostadsbebyggelse, dock minst
700 meter till såväl bostads- som övrig bebyggelse.

Varför godkänner ni då verk på 200 meter som ligger 650 meter ifrån hus? Du skriver massa ord som inte betyder något.

Att alla ska bli sedda och hörda låter bra men är långt ifrån hur det ser ut i dag. Att Gert Jonsson ska förverkliga detta har jag svårt att tro. Eller är det bara vissa som räknas som alla?

Ta bara skolans värld där barn och ungdomar går i skolan har ont i magen på grund av mobbning. Men det är ju skolplikt. Varför är det som det är. Det är väl skit att skolans värld inte kan fungera. Även där behövs förändring. Konstigt att det inte fungerar. Det är för illa. Jag tycker att det är viktigt att man är rädd om framtiden. Det ska kännas tryggt för barn och ungdomar att kunna gå till skolan utan att behöva bli mobbade. Är det lugnt och skönt i skolan och tydliga regler för alla oavsett etnisk bakgrund. Tydliga regler.

Känner inte igen mig i dina fina ord Gert. Sedan när lyssnar ni på kommunens invånare? Finns inget ”vi” mer än ”vi mot politikerna”

Du duckade för frågan om vindkraft, så jag antar att det betyder att du tycker att Vaggeryd ska ha vindkraft?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *