Nyheter

Jonsson (M) svarar Axelsson (KD): ”Pinsamt att se”

Nyheter Här kommer svaret från Gert Jonsson (M) på Thomas Axelssons debattartikel.

Gott Nytt år Thomas och tack för din debattartikel som inte präglas av förståelse för hur en kommun fungerar i samspelet mellan medborgare, politiker och kommunala tjänstepersoner.

LÄS MER:  Debatt: När politisk majoritet misslyckas

Läser också in i din debattartikel en besvikelse över att du inte själv fick bli kommunstyrelsens ordförande som du ville i förhandlingarna efter valet 2022. Men från Moderaterna sa vi nej, dels på grund av Kristdemokraternas valresultat, dels ditt ledarskap som vi inte hade imponerats av och vi ser heller ingen ljusning på det.

Vi får ju mandat av Vaggeryds kommuns väljare vid val av kommunfullmäktige. Och det gav Moderaterna åtta kommunfullmäktigeplatser.

Det är också den moderata kommunfullmäktige gruppen som bereder och beslutar om vilka vi ska styra tillsammans med och vid flera olika avvägningar så såg vi samfällt i gruppen att vi skulle styra i majoritet tillsammans med Socialdemokraternas tretton mandat. Skälen var flera, framför allt var det en gemensam syn på vad som är politikens område och var är tjänstemännens område.

Vi hade också en viktig gemensam syn på hur mellanrummet mellan politik och tjänstemän kan användas på bästa sätt. Respekt för våra roller men också förmågan att gemensamt ta hand om komplexa frågor.

Vi inom S och M ville jobba mera med tillit till varandra i stället för att leta fel och brister.

Sedan fanns de olika sakfrågor som vi tog fram ett gemensamt program för i hur vi ska hantera dem. Med detta program som utgångspunkt så tog kommunfullmäktige ett strategiskt hållbarhetsprogram för mandatperioden 2023-2026.

I din debattartikel radar du upp ett antal påståenden och frågor. Tror att läsarna skulle tröttna om jag skrev ner och bemötte allt märkligt du påstår eller medvetet missförstår.

Vi sitter 20 meter ifrån dig i korridoren och dörrar är för det allra mesta öppna så det är bara till att knalla in så ska vi bemöta och reda ut saker och ting.

Ett tips på nya året kan jag väl ändå skicka med.

Börja med att samla ihop din opposition innan du gå vidare och bara kritiserar.
2023 var ju närmast pinsamt att se att ni som bildar opposition inte ens kunde enas om ett eget motförslag till budget 2024 med mera.

Gert Jonsson
Kommunstyrelsens ordförande (M)

Gert Jonsson. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


5 reaktioner på Jonsson (M) svarar Axelsson (KD): ”Pinsamt att se”

Med tanke på den återkommande upplysningen att allt som finns utanför (M) och utanför skjutdörren mot Torget i Skillingaryd inte är annat än inkompetens så vore det fint om Skillingaryd.Nu startade året med en porträttserie där ledande i kommunstyrelsen och de tyngre nämnderna får redogöra för arbetslivserfarenhet, utbildningar och eventuellt nationellt och internationellt nätverk(ande).

Otroligt osakligt och svagt skriven debattartikel. ”Tror att läsarna skulle tröttna om jag skrev ner och bemötte allt märkligt du påstår eller medvetet missförstår”
Att skriva så i en debattartikel där du inte möter ett enda argument utan snarare försöker dig på ett karaktärsmord visar på en bristande respekt, både mot oppositionspartierna och deras arbete men också mot oss som kommuninvånare. Bemöt argumenten och svara på texten istället. Stå för det du gör och sluta stänga in politiken. Du är förtroendevald, det minsta du kan göra är och stå upp för vad du gör och svara på tal. Mycket dåligt.

Tycker det är beklagligt att kommunstyrelsens ordförande visar så lite respekt och empati utan istället visar på översittarmentalitet gentemot oppositionsrådet Thomas Axelsson. En herre som är mycket balanserad och omtyckt ute i bygderna.

Att förlöjliga Thomas Axelsson för att han inte har förståelse för samspelet mellan medborgare, politiker och tjänstemän är respektlöst, speciellt när Gert själv vandrat kring i Skillingehus korridorer i 30 års tid utan att prestera så värst mycket.

Vad väljarna gör på valdagen baseras i huvudsak på vad som sker nationellt. Valet följer sedan i samma linje regionalt och kommunalt. Skulle emellertid Moderaterna gått ut i förväg och deklarerat att man önskar ett samgående med S, då hade valresultatet blivit något helt annat.

Kommer ihåg att vi på den borgerliga sidan var helt chockade, men förstod att fanns någon annan förklaring av mer privat karaktär. Otroligt på snudd komiskt att se moderaten Gert Jonsson driva S-politik. Detta kommer inte att hålla i längden. Vet att M har många bra politiker, med Mats Oskarsson i spetsen, hoppas att de kan ta tag och skapa en förändring på kommunal nivå.

Vet att Kenth Williamsson också satt tjugo meter bort. Vet inte att Gert knallade in för att reda ut saker och ting. Nej, det fick vi ta på kommunfullmäktige, där vi fick lyssna på Kenths tal i timmar.

Försök att vara mer ödmjuk Gert. Det vinner Du på.

Pelle Philip

Vi väljare har givot M plus S deras mandat som krävs för att styra Vaggeryds kommun. Det är så det
fungerar i en demokrati. Är vi ej nöjda, får vi ändra på det vid nästa val.

”Tror att läsarna skulle tröttna om jag skrev ner och bemötte allt märkligt du påstår eller medvetet missförstår.”

Nej faktiskt inte Gert. Jag hade gärna sett en förklaring på dessa!

Det är inte små saker som lyfts, så att ge dig själv tid att besvara dessa (om du nu kan?) hade suttit på sin plats.

/Anonym invånare av anledning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *