Nyheter

Jörgen blev årets företagare

Nyheter Klockan tio idag presenterades ”Årets företagare” i sessionssalen där kommunstyrelsen hade sitt sammanträde. ”– Jag blev väldigt överraskad, säger Jörgen som varit företagare i 30 år.”

Jörgen Johansson och El-Agenten blev årets företagare i kommunen  [1/7]

Motiveringen  [2/7]

... en lätt förvånad Jörgen får ställa sig upp. "Det är en dröm att få bli årets företagare"  [3/7]

Daniel Franzén från Företagarna presenterade företaget inför kommunstyrelsens sammanträde  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

Efter tillkännagivandet bjöds det på tårta i kommunhuset  [7/7]

Tårtan, och Daniel Franzén från Företagarna i Jönköping, väntade utanför sessionssalen på att klockan skulle bli slagen. Under sittande kommunstyrelsen tillkännagav Daniel årets företagare, en hjälte i samhället, som löd;

”El-Agenten var ursprungligen en elbyrå men har med tiden hörsammat de lokala behoven och utökat sortimentet. Idag är företaget även en sport-, fiske- och fritidsbutik och agerar också som infopoints för besökare som vill upptäcka nya platser i kommunen.

Jörgen Johansson startade upp i en tom lokal och har drivit denna verksamhet från grunden. Han är mån om sin bygd. Utöver politiker i kommunfullmäktige sitter Jörgen med i handelsföreningen ”Vaggeryd/Skillingaryds Handel och Service”, är ordförande i Skillingaryds Intresseförening och sitter med i handelsprojektet i GGVV som syftar till att utveckla handeln på landsbygden.

Jörgen samarbetar där han kan – i butiken säljs fiskekort från lokala fiskevårdsföreningar och där lånar man även ut kommunens flytvästar. Jörgen anställer ungdomar som går på elprogrammet på Fenix i takt med att företaget växer och fler behöver anställas.

I linje med sitt samhällsengagemang är Jörgen en person som vågar ta striden när det behövs.

El-Agenten går nu mot slutet av en intensiv period sedan företaget vann upphandlingen i nybyggnationen av trygghetsboendet Mejeriet. Mejeriet är företagets största projekt hittills och även ett kvitt på att Jörgen som företagare är någon att lita på – inte bara i de hyfsat stora projekten. Utan också, inte minst, i de små samarbetena och andra mjuka värden som bidrar till att utveckla vår lilla stad.

Jörgen är en sann, flitig och genuin företagare och entreprenör. En mycket värdig årets företagare som hellre ser till möjligheterna än svårigheterna”.

– Jag blev väldigt överraskad. Det här är såklart en dröm att få pris, jag blir väldigt glad, säger Jörgen Johansson.

– Jörgen var ett tydligt val att få lyfta fram. Vi kommer även bjuda dina anställda på tårta idag, lovar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Fotnot; Tidigare år har priset delats ut under Vaggerydsdagen.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Jörgen blev årets företagare

🍀🌾🌺🌾🍀🌾🌺🌾🍀🌾🌺🌾🍀🌾🌺🌾🍀
🇸🇪 JÄTTEGRATTIS FRÅN OSS I KORSBERG 🇸🇪
🍀🌾🌺🌾🍀🌾🌺🌾🍀🌾🌺🌾🍀🌾🌺🌾🍀

Vad glad man blir! En stor anledning att man någon gång i veckan går in till jaktavdelningen i butiken ”bara för att kika lite” är Jörgens fina bemötande!

Grattis Jörgen. Detta är verkligen du Ingela och alla dina duktiga medarbetare värda. Och ytterligare glädje är att priset inte delades ut på vaggerydsdagen

Grattis Jörgen och Ingela ni har verkligen förtjänat denna utmärkelse!
Ni lyssnar av marknadens behov och tänker utanför boxen!

Tänk om fler kunde tänka utanför boxen och att vara rak i sina uttalande. Grattis Jörgen.

Grattis Jörgen – är det verkligen över 30 år sedan vi började bråka med varandra på Thule i Hillerstorp !

Stig S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *